La Festa Major Alternativa i la Cúpula del Tro ja tenen espai

Foto: Clàudia Bell

Han estat dos mesos intensos de negociació, enmig de campanyes electorals i amb el temps a contrarellotge, però finalment la Festa Major Alternativa (FMA) i la Cúpula del Tro han arribat a un acord amb l’Ajuntament a Sant Cugat i disposaran d’espais propis a la Rambla del Celler a la Festa Major 2019.

La FMA enguany se situarà a l’espai "groc" del mapa adjuntat, on se situava la Cúpula del Tro l’any passat, mentre que aquest es desplaça a l’espai "taronja" del mapa. “Estem molt contentes perquè per fi podem fer una roda de premsa amb bones notícies” afirma Clàudia Pla-Narbona, membre de l’assemblea de FMA. Tot i això, afegeixen que és una victòria agredolça ja que consideren que “no pot ser que les entitats tinguem tants problemes sempre que volem organitzar alguna activitat autogestionada”. En aquest sentit, la Cúpula del Tro ha posat de manifest la seva disconformitat per ser l’únic espai al qual se li demana retallar el seu horari fins a les dues de la matinada “mentre que la resta de places poden acabar a les quatre i això suposa un greuge comparatiu”, afegeix Guillem Perpal, membre de l’assemblea de la Cúpula del Tro.  

En aquesta línia, FMA i la Cúpula del Tro han volgut destacar de nou “que no se les tracti com a la resta de places”. Tanmateix, han volgut agrair profundament tot el suport rebut durant la campanya que van llançar a les xarxes socials “La FMA i la Cúpula del Tro es queden", en la que hi van participar col·lectius com la Coordinadora d’Entitats d'Entremesos de Cultura Popular i tradicional, Desplaça Jove, Espai Arrel, SanQ Black, Arran, entitats del lleure, les penyes que participen de la FMA... i artistes com Roba Estesa, Auxili, The Sey Sisters, Cesk Freixas, Pasquines o Pubilles Ninja entre molts d’altres, a qui han enviat “una forta abraçada”.

Tot seguit, FMA i Cúpula del Tro han presentat la seva programació d’enguany. FMA programa dijous 27, divendres 28 i dissabte 29 amb activitats familiars al matins i  a les tardes seguirà amb les tradicionals activitats com el concurs de truites, la batalla de penyes o els tallers d’autodefensa feminista i de graffitis. Pel que fa a la nit, es podrà gaudir d’actuacions com: Subversions, Santa Salut, Nit Bruixa, Mandràgora, Pubilles Ninja o Adala, entre d’altres.

La Cúpula del Tro programa les nits de divendres 28 i dissabte 29 amb karaoke amb banda i dos grups la primera nit, mentre que a segona nit estarà farcida de grups locals i de proximitat amb una nova edició del Trona.

Els dos espais han volgut remarcar que són un projecte polític, que sempre ho han estat i que per aquest motiu més del 50% de les persones que pujaran a l’escenari seran dones, no es tolararan agressions masclistes, racistes, feixistes ni de LGTBIfòbia i, a més, aposten pel comerç local i “s’han proveït de recursos de comerços com Cal Caballu, La Fada, el Cuquet o Maltista”.   

L’acord sobre l’espai va arribar fa una setmana i, una vegada consensuat a les assemblees, la FMA i la Cúpula del Tro han de treballar per recuperar l’aturada generada per les negociacions. Asseguren que seguiran lluitant i apostant per l’organització autogestionada i és que la FMA i la Cúpula del Tro, finalment, es queden.

Notícies relacionades