El periodisme cooperatiu creix al Vallès. Benvinguts Veus Barberà!

Malarrassa, Cerdanyola Informa, elCugatenc i, des de ja, Veus Barberà. Tots quatre mitjans tenen un element en comú: Han nascut des de la base com una alternativa al periodisme que es fa a les seves respectives ciutats. N’hi ha que són l’organització d’entitats, d’altres que són cooperativa, d’altres associació... però és evident que després d’anys d’un periodisme local poc variat, l’aposta per un canvi de tendència és ferma.

No han vingut a impugnar ni llençar per terra tota la feina feta pels periodistes predecessors, ans al contrari, volen posar un color més a la paleta per explicar la realitat tal com és, complexa. I fer-ho amb els reptes de ser petits i la il·lusió de voler ser grans fent un periodisme diferent. Ho fem emmirallant-nos mútuament, mantenint contacte i mirant de reüll què fan els grans mitjans cooperatius que hi ha a Catalunya.

A elCugatenc ens fa il·lusió veure que no som un projecte aïllat, que a poc a poc va teixint-se una xarxa de mitjans locals que aposten per un periodisme crític i transformador, amb les nostres semblances i diferències però amb una base comuna. Per això ens agrada tant que des de ja Barberà del Vallès tingui un nou mitjà de comunicació amb aquestes característiques i més encara que hagin comptat amb nosaltres.

Tot va començar al gener, quan vam rebre un mail d’uns barberencs que es proposaven fer un mitjà de comunicació i ens prenien com una de les seves referències per a l’arrencada –quin honor!–. Ens vam trobar amb ells, vam intercanviar experiències i inquietuds, vam seguir-los de prop, ells van seguir contactant amb altres mitjans amb experiències positives i, menys de mig any després, ahir mateix, vam poder participar a la seva presentació pública.

Va ser un acte d’aquells que transmeten la il·lusió de l’arrencada, amb la participació de projectes companys (Crític i Som Atents) que per a nosaltres també són referents. Passades les bones paraules i l’empenta d’un micromecenatge aconseguit, ara se’ls gira la feina del dia a dia, l’aposta perquè això que havien somiat es converteixi en una realitat. Benvinguts Veus Barberà!

Equip d'elCugatenc

Notícies relacionades