Publicitat

Tancada la causa contra Jordi Pascual i dues persones més pel tall de vies del 21F

Foto: Jordi Pascual

La fase d'instrucció de la causa judicial oberta pel tall de vies que es va fer a l'estació durant la vaga general del 21 de febrer no tindrà més recorregut per al periodista d'elCugatenc Jordi Pascual ni per a les dues persones que van ser identificades sense participar a l'acció. A banda d'elles, tres de les 11 persones afectades són menors i, per tant, no segueixen la mateixa via judicial. Les restants, dues de les quals es van presentar al jutjat el passat 8 de maig –una d’elles acollint-se al dret a no declarar–, resten a l’espera de saber com avança el procés.

En el cas del periodista, la jutgessa d’instrucció destaca que es trobava al lloc dels fets desenvolupant la seva feina: “Així aporta la documentació acreditativa de tals extrems”. De les dues altres persones a les quals se’ls ha sobresegut la causa, es reconeix que “no consta que les mateixes participessin activament en el tall de les vies” i que van ser identificades a l’andana quan marxaven de l’estació.

La imputació va despertar una onada de solidaritat quan el passat 8 de maig diverses de les persones afectades van acudir a declarar al Jutjat d’Instrucció nº7 de Rubí. Prop d’un centenar de persones es va concentrar a la porta del jutjat per tal de donar-los suport. L’assemblea ciutadana d’elCugatenc també hi va acudir per donar suport a Pascual. Ara, un cop notificat el sobreseïment, han elaborat el següent vídeo conjunt per posar en valor el caràcter col·lectiu del diari així com la necessitat d’unir-se per evitar retrocessos en el dret a la informació, la llibertat de premsa i la llibertat d’expressió.

El tall de vies al qual fa referència la causa es va produir el passat 21 de febrer passades les 7 del matí i fins poc abans de les 8, quan van marxar a petició dels Mossos d’Esquadra i sense cap tipus d’enfrontament. Tot i així els manifestants van criticar l’actuació de la policia autonòmica perquè hi va haver empentes i, segons el comitè de vaga, es fa fer ús de les porres extensibles.

Notícies relacionades