Publicitat

Un Sant Pere digital

Foto: Jordi Pascual

Sant Cugat no ha tingut Festa Major però sí algunes de les activitats que cada any es realitzen al voltant del dia de Sant Pere. Unes Albades, finalment amb dos recorreguts, han despertat la ciutat, que no ha tingut més remei que romandre a casa per veure les propostes d’una Festa Major que no ho ha estat. Ja ahir elCugatenc va explicar les principals adaptacions de la celebració i avui recollim les principals activitats digitals.

Un seguici quiet

El que habitualment és un dels actes més rellevants de la Festa Major ha esdevingut un petit vídeo d’un minut gravat el passat 20 de juny en què els participants del seguici, Trabucaires, els Diables, els Geganters, els Caparrots, l’Entitat Sardanista, l’Esbart (ball de cintes i panderos), el Grup Mediterrània (ball de cercolets), els Bastoners, els Castellers i l’Escola de Música Tradicional, resten quiets al carrer de la Torre mostrant l’ordre amb què desfilen per la ciutat quan sí hi ha Festa Major. El vídeo, amb imatges aèries es pot veure a les xarxes de la Coordinadora d’Entremesos de Cultura Popular.

El Paga-li Joan

El ball del vano i el ram finalment ha tingut dues aportacions confinades. D’una banda, l’Ajuntament ha emès a través del seu canal de YouTube el vídeo amb les aportacions de la ciutadania fent el ball a casa:

Els geganters també han difòs un vídeo realitzat de la mà de Televisió de Sant Cugat en què el Joan i la Marieta ballen el Paga-li Joan al Claustre del Monestir:

Concert de Sant Pere de l’Escola Fusió

L’Escola Fusió també s’ha adaptat a la COVID-19 i ha fet una versió digital del concert de Sant Pere, un petit vídeo de 10 minuts amb l’Orquestra Moderna Fusió Sant Cugat i el Choir Rock de Fusió.

El concurs d’arrossos

L’edició confinada del concurs d’arrossos, organitzat pels Amics dels Veterans i la Regalèssia, ha tingut com a guanyadors Koklif, Arrossos en la tercera fase i Clan Sant Cu. L’organització ja ha fet entrega dels 671 euros de donatius a Càritas. El concurs també s’ha pogut seguir a través del canal de YouTube de l’Ajuntament, en aquest cas el diumenge passat.

Altres activitats

En aquesta notícia hem recollit les activitats principals de les propostes de les entitats davant la cancel·lació de la Festa Major. Si bé, de la mà de l’Ajuntament també s’han realitzat altres com concerts i activitats infantils. Es poden veure a la llista de #SantPereAcasaSTC del YouTube.

Notícies relacionades