La natura que envolta Tino Rubio

Tino trenca 5 anys de silenci. Fotos: Miquel Margalef

Tino Rubio no es separa mai de la seva càmera. No hi ha dia que Rubio no agafi l’aparell de fotografies i retrati tots els racons de la ciutat. Nascut prop del riu Tajo, el fotògraf santcugatenc aquesta vegada ha decidit desplaçar-se fins al Nord de Catalunya, a la Vall del Cardós, i la planta baixa del Club Muntanyenc en recull el treball final. L’exposició titulada Còdol, pissarra i natura ha obert les seves portes entre amics i coneguts que omplien la sala i estarà oberta al llarg de tot el mes d’octubre.

L’exposició de fotografia està dividida per les dues parets principals del Club escenificant així la divisió  geogràfica que pateix la Vall de la Rivera de Cardós, element central de la mostra. “La Vall és el meu santuari, hi tinc molts amics i em sento molt identificat amb el territori”, explica el mateix Rubio. L’espai natural retratat de sud a nord aconsegueix recollir els millors paisatges dels pobles pels qual passa el fotògraf però també capta la natura i els insectes més preciosos de la zona.

Una mitjana d’entre 8 i 10 hores diaries és el temps que ha dedicat Tino Rubio durant dues setmanes d’aquest estiu per aconseguir els seus millors clics ara exposats perquè els puguin gaudir tots els santcugatencs. “És un homenatge a un territori del qual estic enamorat. L’espai combina natura i poble i això em recorda a la meva infància”. Amb aquesta nova mostra de la seva feina trenca amb 5 anys sense realitzar una gran exposició. 

Notícies relacionades