Així viurà Sant Cugat la diada de Sant Jordi

Dues parelles de persones conegudes en entre sí o no pujaran a l’escenari de la Plaça Augusta. Un dels dos tindrà com a llengua materna el català i l’altre en dominarà una de diferent. Des del Castúo, l’extremeny antic, fins al francès, anglès o italià actual. En l’escenari la parella tindrà l’honor i l’orgull de poder donar lectura a un poema original o traduït. Aquest acte, organitzat un any més per Òmnium Cultural i Servei Local Català, porta com a títol A tota veu i es celebrarà a partir de les 12h a la Plaça Augusta i demà en podreu llegir la crònica a elCugatenc.

Sense sortir de la Plaça Augusta l’Orquestra Fusió de Sant Cugat interpretarà un petit concert amb obres de corda del Eduad Toldrà, dirigida per Xavier Pagès i Corella. Però per aquells amants de les paradetes tradicionals de llibres i de roses, tot el centre de la ciutat, en especial la Plaça Octavià i la Plaça del Rei, n’acolliran un centenar. Si us agrada l’esbart i el teatret us podeu desplaçar fins la paradeta de l’entitat PimPamPum i de l’Esbart on escenificaran el conte tradicional de Sant Jordi i l’Esbart ballarà a la Plaça del Rei.

Una passejada amb Mercè Conesa s la que podran tenir els representants de l’Alba que visitaran la ciutat el dia del llibre i la rosa. Arran de l’agermanament entre totes dues ciutats. Abans de la passejada, a les 10:30h, la mateixa alcaldessa farà una rebuda institucional al membres que arribin de la ciutat germana.

Però sortint de la part més institucional i tornat al que es fa al carrer, Can Ninot realitzarà a partir de les 12h l’espectacle La llegenda de Sant Jordi. Tot els nens que vulguin acostar-s’hi podran gaudir de l’obra. Ja cap al vespre, un cop passada l’excitació de les primeres hores del matí i migdia, a les 19h la Plaça Augusta acollirà el ball tradicional de sardanes a càrrec de l’entitat sardanista de Sant Cugat. Per aquells que vulguin gaudir de la Coral La Lira ho podran fer a partir, també, de les 19h a la parada de la Plaça Octavià de l’entitat.

Sant Jordi florestà

En la seva línia de reivindicació el barri de La Floresta començarà a partir de les 11h el seu particular dia del llibre i la rosa amb la tradicional exposició d’art popular. A les 12:30h es donarà el tret de sortida a la mostra de poesia i relats breus i partir del les 14h es celebrarà un dinar popular. A les 16h es celebrarà l’actuació de Pasquines i una hora més tard s’obrirà el tradicional micro obert i posteriorment música en directe. Tot organitzat per l’Assemblea Jove de La Floresta.

Sant Jordi a Les Planes

En el cas del barri de Les Planes només s’ha organitzat un acte Diada de Sant Jordi amb xocolatada popular, rua de Sant Jordi amb la Banda de Les Planes i animació infantil amb ‘La veritable història del drac de Sant Jordi’, a càrrec de Rah-mon-Roma a partir de les 11h.

Sant Jordi amb elCugatenc

Aquest any per motius de logística i de falta de temps i espai en l’agenda no podrem ser a les paradetes de la ciutat. Tot i això hem volgut ser present a la diada de Sant Jordi amb un regal molt especial. Des del diari us volem convidar a conèixer el nostre projecte i per això us regalem 15 dies exclusius de subscriptors perquè pugueu provar i gaudir del que significa formar part d’aquest diari. Entreu a l’enllaç ompliu el formulari i gaudireu de ser subscriptors d’un projecte únic. 

Notícies relacionades