Publicitat

Reivindicació, pluja i vent per donar la benvinguda a la Festa Major

Fotos: Jordi Pascual

Els polítics ho tenien clar ja abans de començar el cercavila que dóna inici a la Festa Major. Un grup de veïns del Monestir-Sant Francesc havien fet una convocatòria per xiular els càrrecs electes per denunciar les mancances dels seus barris. El que no esperaven, ni els regidors ni les entitats, és que la pluja i el vent desvirtuessin l’arrencada de la festa gran. Per sort, la meteorologia ha estat comprensiva i, després d’una sacsejada que ha obligat a guardar els gegants per evitar que es fessin malbé, ha donat treva per acabar reconstruint el cercavila i gaudir d’un pregó i un esclat de Festa Major de manual.

La reivindicació, al final, ha quedat com la nota anecdòtica. Poc més d’una desena de veïns s’han concentrat a la porta del Colmado Quilez, amb el suport de l’establiment, i, al pas dels polítics, han començat a cridar i xiular mentre ensenyaven cartells amb lemes com “volem l’avinguda de Cerdanyola sense viananitzar”, “per una plaça d’en Coll digna” i “volem que se’ns escolti”, entre d’altres. Els polítics han passat sense aturar-se. Només la regidora de la CUP-PC, Núria Gibert, els ha aixecat el puny en senyal de suport.

A l’igual que diversos veïns s’han sumat a la protesta agafant cartells, d’altres han recriminat la reivindicació per fer-se enmig d’un acte festiu. El regidor socialista Pere Soler també s’ha aturat momentàniament abans de l’arrencada del seguici per escoltar els veïns i respondre’ls –ja per les xarxes havia lamentat el moment elegit per a la protesta– . Els ha dit, entre d’altres, el repte de gestió que suposa una ciutat en creixement constant on els nous barris, diu, començaran a tenir en breu més població que el Monestir-Sant Francesc.

El seguici s’ha complicat quan els trabucaires, que l’encapçalaven, han arribat a la plaça del Rei. Ha començat a bufar un vent inusualment fort que ha aixecat la sorra del voltant del Monestir omplint de terra els assistents. Al moment una pluja intensa però breu pròpia de l’estiu ha aigualit la marxa, deixant buits entre les entitats, fent que algunes s’amaguessin amb el públic a les entrades de les botigues i, la imatge més impactant, obligant a guardar al Joan i la Marieta, que finalment no han arribat a la plaça de la Vila ni han restat a sota del balcó de l’Ajuntament com cada any.

Tot i així, trabucaires, diables, geganters, caparrots, ball de cintes, ball de panderos, ball de cercolets, bastoners i castellers han acompanyat a la corporació municipal i als pregoners fins a la plaça de la Vila. Finalment, han marxat els núvols i s’ha gaudit d’un tret de sortida complet amb el carrer ple de gom a gom i amb moltes persones portant els colors del SantCu, que en aquell moment ha esdevingut el protagonista com a millor forma de cloure el centenari de l’entitat.

El president del club, Llorenç Santasusagna, ha dirigit el pregó, donant veu també a diversos jugadors i entrenadors i al president d’honor, Àlex Barberà. Els vermells i negres han repassat els seus 100 anys d’història amb especial èmfasi als tres camps en què han jugat, el del Monestir, el de la rambla del Celler i la ZEM Jaume Tubau. Ho han fet desplegant teles de color marró i verd –simulant el terra i la gespa– amb un camp de futbol dibuixat a sobre. També han llençat un gran baló inflable i tota la plaça ha acabat fent palmes al ritme de We will rock you.

Notícies relacionades