Pubilles Ninja grava el seu primer LP

Foto: Clàudia Bell

Aquesta notícia va ser publicada inicialment el 15 de març del 2019 tot i que per un error informàtic va haver de ser republicada posteriorment | Han trigat 4 anys, 2 mesos i 18 dies però ja ho diuen: un bon dinar, fa de bon esperar. Pubilles Ninja, grup nascut i crescut a Sant Cugat, està gravant el seu primer long play (LP). Tot i que encara no es coneix com es titularà el nou àlbum, se sap que tindrà un total de 9 temes farcits de “folk and roll, blues, western… i el que surti”, expliquen.

Des del primer cap de setmana de març, les Pubilles Ninja s’han tancat a l’estudi de gravació per enregistrar els instruments i les veus que donen forma a cada tema. Les cançons que integren aquest LP parlen de històries vàries, anècdotes dels components i d’esdeveniments i personatges coneguts de la política i el món actual. Alguns dels temes ja s’han deixat escoltar en els últims concerts que han ofert, però ara és el moment de treballar per poder-los escoltar, també, des de casa.

Per a qui no conegui Pubilles Ninja, és un grup santcugatenc nascut el 24 de desembre de 2014 i està format per en Pepe Nada (veu), en Pol Barbé (baix), en Miquel López (guitarra) i en Jordi Munyoz (bateria). En els seus inicis era un trio acústic fins que l’entrada de la bateria els va convertir en un quartet més elèctric. Sempre han tocat “allà on els han deixat” fent temes propis i versions d’altre grups. De fet, el públic embogeix amb la versió del tema “Carn” de Dropols, un grup de punk santcugatenc que no va trigar gaire a demanar una col·laboració amb els reis del folk’n roll en escoltar la versió.

La primera vegada que Pubilles Ninja es va tancar a un estudi va ser l’any 2017 quan van publicar el seu EP titulat “Cigaló d’absenta” amb 5 temes dedicats al costumisme del bar, al rei Elvis Presley o a l’arribada (no desitjada) dels 30 anys. Des d’aleshores no han deixat de crear temes i compartir-los en espais com la Cúpula del Tro, la Festa Major Alternativa o la PUA Musical del Casal Torreblanca. Entre altres fites, destaca la seva participació en el concurs Sona9 2018 del Grup Enderrock en el que es van coronar com a semifinalistes i van poder actuar en les Festes de la Mercè de Barcelona.

La publicació del nou LP de Pubilles Ninja s’espera que sigui pels voltants de la Festa Major d’enguany. Els components dels grups esperen el llançament amb candeletes i afirmen que “serà un disc toguapo”.

Notícies relacionades