La música negra torna de la mà de la 3ª edició del StQBlack

Fotografies: Anna Poquet

Arriba la tercera edició del StQBlack amb més dies, més concerts i amb la introducció d’activitats culturals. Aquest divendres 31 de març, s’ha presentat, al Restaurant Terra Nova Tapes, el festival de música negra que durarà des del 11 de maig fins al 4 de juny. La presentació ha estat acompanyada amb el concert d'Almost Black Joe.

Durant les quatre setmanes que dura el festival, de dimecres a diumenge, es realitzaran activitats i concerts relacionats amb la música clàssica a diferents punts de la ciutat, des del mateix Restaurant Terra Nova Tapes, passant per la Unió santcugatenca, Cal Temerari, el Mercantic i arribant fins al Casino de la Floresta, entre altres, per tal de descentralitzar el festival.

Ricard Valls, un dels coordinadors i impulsors del festival, ha explicat que “l’objectiu d’enguany és remarcar la importància cultural de la música negra fora del format concert i música en viu”, per aquest motiu i per aprofundir en aspectes rellevants dintre d’aquest tipus de música, a Cal Temerari, al casal de Torreblanca i a la nova associació artística Es-Fera72, es realitzaran xerrades, cursos i documentals temàtics, per tal de fer més entenedora aquesta cultura.

Entre els diferents cursos es realitzaran tres monogràfics de ball, des del swing més clàssic dels anys 20, passant per Northern soul dels 60, fins al Dancehall més actual. A més, hi haurà una exposició fotogràfica rotativa pels diferents espais que començarà a l’espai de Terra Nova Tapes.

Pel que fa a les diferents apostes musicals, hi haurà propostes com The Big Jamboree, banda que es dedica a interpretar Rythm & Blues, Jump & Jive, Jump Blues i Rock’n Roll dels anys 50 i que donarà el tret de sortida el dia 11 de maig al Teatre Auditori i altres propostes musicals com Laya Martí o Ultrahot Funk System.

 

L’últim cap de setmana, la tercera edició del festival de música negra de la ciutat es trasllada a la Floresta, on s’han organitzat diferents activitats, balls i concerts.

St Q Black és un projecte que neix fa tres anys fruit de la inquietud cultural del municipi. Un festival de música negra que pretén aglutinar tot allò relacionat amb aquest gènere musical.

Notícies relacionades