Publicitat

La màquina totalment engegada

Fotos: Tino Rubio

Els Castellers de Sant Cugat han pogut viure un gran mes de maig gràcies a la feina incansable de l'assaig i la bona planificació de les diades. Si bé l'abril servia per veure els primers castells de 8, a més de les previsions d'un inici més lent del que es podria esperar, el maig ens deixa amb les ganes totalment posades a fer-la gran.

Amb un inici poc convencional a la diada del Roser de Cerdanyola, el primer cap de setmana del mes, els Gausacs van poder plantar a la ciutat veïna un 3 de 8 èpic enmig d'una tromba d'aigua considerable, un 5 de 7 amb previsió de futur i un 4 de 7 obligat per les condicions de la plaça: no érem a cap plaça, sinó a l'interior del local dels Castellers de Cerdanyola (colla de 7 i fillols dels santcugatencs). Al món casteller és poc habitual veure les actuacions en espais tancats, però en un país poc preparat per la pluja això va com va. Hi acompanyaven els Castellers de Barcelona (colla de 9 i padrins dels Castellers de Sant Cugat), que hi van descarregar el 3 de 8, el 2 de 7 i el 5 de 7, i els amfitrions, que hi van dur el 5 de 7, el 3 de 7 amb agulla i el 4 de 7 amb agulla. Diada modesta pensant en el que vindria: Sant Ponç!

Així doncs ens plantem al cap de setmana del 12 i 13 de maig, festa anual de Sant Ponç per la colla Collserola. Els assaigs previs havien descartat del tot la possibilitat de veure el primer 5 de 8 de l'any a Sant Cugat, i és per això que es va veure la primera clàssica de 8 dels Castellers de Sant Cugat, que vam descarregar el 3 de 8, el 4 de 8 i el 2 de 7, fent valdre el bon nivell tècnic de la colla per dur a terme una diada tranquil·la. Acompanyats pels Castellers de la Vila de Gràcia (colla de 9), que hi van dur la mateixa actuació, i els Bordegassos de Vilanova (colla de 8), que van plantar una gran diada amb el 4 de 8, el 4 de 7 i el 4 de 7 amb agulla. Per tancar la diada ens van acompanyar els Castellers de Sabadell (colla de 9), que van descarregar la primera tripleta de 8 de l'any: 2 de 8 amb folre, 3 de 8 i 4 de 8. El que més agrada a una colla és descarregar en plaça pròpia grans fites, però anar a cals veïns a fer-hi la millor diada de la temporada és sempre un orgull per qui la rep. Bon Sant Ponç que seria l'avantsala d'un final de maig amb molt bones sensacions!

La darrera diada del maig era la crida anual al Firentitats de Sants, diada especial pels verd Collserola on sempre hi hem portat el millor que es podia a aquestes alçades de l'any. Si el 5 de 8 no sortia per Sant Ponç, tothom sabia que sortiria com fos per Sants: i així va ser. En primera ronda, i a la primera, primer 5 de 8 descarregat de l'any, el que ha sigut el castell més important de la colla des del 2015 ja torna a ser aquí i de forma molt matinera: mai abans l'havíem descarregat al maig. Vam completar la diada amb el 3 de 8 (amb show inclòs) i el 4 de 8, tancant una gran diada i un mes de maig que ens fa somiar amb un gran juny. Ens acompanyaven a la diada els amfitrions Castellers de Sants (colla de 9 - GE) que hi van fer la clàssica de 8 (2 de 7, 3 de 8 i 4 de 8) i els Castellers del Poble Sec (colla de 7), que van descarregar el 3 de 7 amb agulla, el 4 de 7 amb agulla i el 5 de 7.

Amb els números sobre la taula i les previsions que tenim ara mateix, fa la fila que el juny pot tornar a veure el 5 de 8, possiblement el 2 de 8 si el treball per renovar el pom de la torre funciona, i, no ho descarteu, el primer 3 de 9 amb folre de l'any. No és cap mentida ni ens n'hem d'amagar: volem una festa major de 9 i ens calen mans per fer-ho possible!

El que tampoc és mentida és que un mes més seguim tenint un company empresonat injustament a Madrid per haver organitzat un referèndum, i és per això que els Gausacs hem volgut organitzar també la campanya #FreeRomeva amb un gran acte el passat divendres al Parc de Ramon Barnils. Per l'alliberament dels presos i preses polítiques, i el retorn de qui està a l'exili!

Notícies relacionades