La Festa de Tardor reivindicarà que la nova normalitat no deixi ningú fora

Foto: Jordi Pascual

La Comissió de la Festa de Tardor ja ha elegit el lema de la festa d’enguany: Que la nova normalitat no deixi ningú fora. Es tracta d’una proposta consensuada per les entitats que han participat en l’assemblea i els grups de treball sorgits de la comissió organitzadora. És una crida perquè la realitat que es construeixi un cop passada la crisi sanitària de la COVID-19 sigui integradora, amb la salut a l’abast de tothom i basada en la justícia social.

El lema es concreta en dos grans temes que marcaran la festa: recuperar l’equilibri promovent la justícia social i la reivindicació de la salut pública a l’abast de tothom. El primer dels eixos suposa un posicionament en contra de la precarietat laboral perquè tothom es pugui guanyar la vida d’una manera digna. El segon és una defensa d’un sistema sanitari públic, eficient, proper i a l’abast de tothom, el que ha de passar per reduir les llistes d’espera i la burocràcia així com crear més places públiques de residència per a gent gran.

Aquest és el tercer any consecutiu en què la Festa de Tardor posa un accent social en la celebració després del relleu a la junta organitzadora. Al 2018, encara amb membres de la comissió anterior i després que l’edició anterior es dediqués al centenari de l’arriba del ferrocarril a la ciutat, la festa de les entitats va optar pel lema Construïm un Sant Cugat que no ens expulsi i amb el Sindicat de Llogateres com a progoner. L’any passat el lema va ser Emergència social: les entitats sí plantem cara amb un manifest en contra de la desigualtat i la pobresa.

Si l’any passat la manifestació de resposta a la sentència del procés va suposar el reajust horari de moltes de les activitats previstes, enguany la comissió organitzadora resta a l’espera de conèixer quines limitacions sanitàries hi haurà. Per ara, la 45a edició de la Festa de Tardor manté les dates: 24 i 25 d’octubre.

El concurs de cartells

 

La comissió organitzadora ha activat el concurs de cartells, amb un premi econòmic de 300€. És obert a persones individuals, entitats i col·lectius. El termini de presentació de propostes, que va començar aquest dimarts, acabarà el dia 14 a les 13h. Els originals s’han de presentar a l’Ateneu Santcugatenc (avinguda de Gràcia, 16).

La decisió final dependrà d’un jurat format per l’expert en publicitat i comunicació, Josep Amorós, i integrat per tres persones del món de l’art i el disseny de Sant Cugat, Mariana Castel, Lourdes Martínez i Eva Navarro. Així mateix, la comissió de Festa de Tardor disposarà també d'un vot. Les bases completes es poden trobar al lloc web de la festa.

Notícies relacionades