El Gall de Carnaval pren el poder de Sant Cugat

Fotografies: Anna Poquet

Per tercer any consecutiu, el rei Carnestoltes és acompanyat per centenars de santcugatencs de totes les edats que a ritme de batucada i cassolada es dirigien a la plaça de la vila. Aquest any, el Gall ha pujat fins al balcó del consistori on l’alcaldessa li ha entregat la vara de la ciutat, confessant que aprofitava aquests dies per “marxar de vacances”.

Un cop el Gall ha pres el poder de la ciutat començava el pregó d’inici de Carnaval, un pregó marcat per la ironia i en el qual es destacaven les “glòries locals” com el monestir, assegurant  que “si badem ens el fotrà el bisbe de Terrassa”.

 

El Gall de Carnaval ha continuat el discurs sense oblidar-se de res ni de ningú. El Museu de les matemàtiques, que “va fer figa quan Homs va notar que aquí no fem càlculs”, els judicis que envolten la propietat de la Torre Negra, la quantitat d’estacions de tren que té Sant Cugat i a la vegada ser la ciutat que “més fa servir el cotxe de tota l’àrea metropolitana”, els de Valldoreix que “ho volen decidir tot”, la transparència de l’ajuntament i “les velles maneres de fer política”.

Un cop acabat el discurs en un ambient festiu i un públic disfressat, el Gall Carnaval batejava el 2016 com l’any “dos mil sexe” i animava a tots els santcugatencs a passar a l’ajuntament, el qual es convertia en un sala de festa on començava la “Mascarada” i la “truitada”.

Notícies relacionades