Publicitat

La fotografia i les lletres s'uneixen en el 16è Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat

Fotografies: Anna Poquet

Lligar l’art de la fotografia amb l’art de les lletres, aquest és l’objectiu de la 16a edició del Festival Nacional de Poesia a Sant Cugat, que tindrà lloc la setmana del 16 al 23 d’octubre. Tot i que ja s’estan portant a terme actes previs, com l’exposició fotogràfica de l’artista santcugatenc Kim Manresa, que s’ha inaugurat aquest dimecres 5 d’octubre a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater.

La mostra anomenada El llenguatge del poeta, mostra una sèrie de fotografies fetes a Mali sobre el bogolan, unes teles amb escriptures plenes de simbologia. L’objectiu és transmetre com treballen les persones d’aquesta regió amb els materials, colors i textures que ha captat l’artista i que per ells són formes de comunicació.

L'exposició mostra com la càmera del fotògraf capta el llenguatge del poema escrit per Carles Duarte anomenat Laberint de l’ànima i que els assistents han pogut escoltar a la inauguració de la veu del seu creador.

Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes, ha explicat el significat de la fotografia escollida com a referència del Festival, que mostra una mà amb els pigments de pintura que a Mali utilitzen per escriure i ha assenyalat que “s’ha intentat combinar la poesia amb diversos arts, perquè d’alguna manera, totes les arts formen la poesia i la fotografia n’és un exemple”. L’any passat, en canvi, l’art utilitzat com a fil conductor del Festival va ser la música.

Presentació de la nit de poesia

Un cop inaugurada l’exposició de Manresa, ha sigut el torn de la presentació de la nit de poesia, que tindrà lloc el dijous 20 d’octubre al Teatre-Auditori i que enguany ha estat organitzada per les guanyadores i santcugatenques Maria Permanyer i IsabelVicente.

Carmela Fortuny ha explicat que el que es pretén en aquesta setmana de la poesia és duplicar el nombre d’activitats culturals: “Volem que la ciutadania es bolqui amb la poesia i que les diferents disciplines es barregin amb la poesia”. 

Laura Borràs ha fet un repàs per les propostes d'aquesta edició del festival i a continuació Permanyer i Vicente han presentat la seva proposta en forma d’espectacle, més que de recital i que té com a objectiu “crear una aliança entre la poesia i altres formes d’expressió de la poesia”. 

Notícies relacionades