Dissidència Sònica destinarà els beneficis del Trona 2019 a les caixes de resistència de les preses per la repressió policial

Foto: Dissidència Sònica

Dissidència Sònica ha fet una crida a través de les seves xarxes socials a bandes i artistes de Sant Cugat que desitgin pujar a l’escenari el proper 8 de novembre, en una nova edició del festival Trona. El Trona 2019 estarà dedicat als esdeveniment dels últims dies, la repressió policial i la lluita als carrers i, per aquest motiu, els beneficis de la jornada es destinaran íntegrament a les caixes de resistència de les preses i detingudes per la repressió policial arreu del país. 

“El Trona és autoconvocat, és a dir, la periodicitat no és fixa ja que es convoca quan ens dóna la gana o quan hi ha grups que així ho demanen”, així exposa Quimantú Segura, membre de l’assemblea de Dissidència Sònica, una de les característiques del festival, que el fan ser particular i únic. I és que són molts els trets que el diferencien d’altres espais culturals. En primer lloc,  el Trona es defineix per ser un festival de música de gestió comunitària, és a dir, que “està fet des de la pròpia comunitat i per la pròpia comunitat de manera autogestionada”, afirma Segura. A més, és un festival ‘no sectorial’ ja que, segons exposa Segura, “no hi ha les clàssiques fronteres rígides i impermeables del sector entre qui hi participa (artistes, regidories, tècnics o públic), ni hi ha relacions professonals”. 

D’altra banda, l’objectiu del Trona és facilitar a tota persona que ho desitgi a compartir la seva música i així treballar per tal que l’accés a la cultura, la música i els escenaris es doni en igualtat de condicions, trencant així amb l’eix de classe que fa inaccessibles molts espais culturals. Per aquest motiu, a la convocatòria de grups s’especifica que: “tocarà tothom que ho sol·liciti sense distinció d’estil, gènere o nivell musical” i, a més, les actuacions seran a peu pla, fet que genera una atmosfera lliure de pressió del judici per rídicul escènic. 

Alhora, el sindicat de música de Collserola també obre les portes a la participació de l’esdeveniment des de la mateixa organització i també convida a qui ho desitgi a formar part de l’equip de muntatge i producció del festival. 

L’esdeveniment s’ubicarà a la plaça 1 d’Octubre, essent una localització simbòlica pel que fa al lema de l’edició d’enguany: “Visca la música, mori el mal govern”; en referència a la situació política i social que viu el país.  

Notícies relacionades