Diada de Sant Martí pintada de verd

9d7 dels Castellers de Sant Cugat. Foto: Rosa Gadea

Els Castellers de Sant Cugat es van desplaçar fins a Cerdanyola per celebrar la diada de Sant Martí, l’última actuació abans de la diada de Sant Cugat, el 15 de novembre, que donarà per acabada la temporada. A la plaça d’Abat Oliva s’hi van concentrar tres colles de verd: l’amfitriona, els castellers de Cerdanyola, els castellers de Sabadell i els Gausacs.

Els de verd Collserola van fer una de les millors diades de la temporada, ja que van tornar a portar a plaça el 3 i el 4d8 junts –la novena vegada que ho fan– i van estrenar el 9d7, que era el principal objectiu de la diada. Els caps de colla, Biel Samsó i Àlex Castellarnau, destacaven el gran número de camises que s’havia desplaçat amb la colla, sobretot de cara a la propera actuació a Sant Cugat.

Els Gausacs també van voler portar a plaça per primera vegada el pilar de 6 que es va quedar en intent. Samsó explicava que “si el vam portar, és perquè el teníem preparat d’assaig, és més, l’hem descarregat dues vegades sencer amb pinya a l’assaig. Jo crec que va ser un tema de nervis, de ser el primer”. Aquests castells d’aquests límits tenen aquestes conseqüències: “És un pilar anecdòtic que no reflecteix la feina que tenim feta amb aquest pilar”, deia Samsó.  

Els amfitrions van descarregar el 5d7, el 4d7 amb agulla i el 3d7 i, van fer un intent desmuntat de 7d7. Els saballuts van descarregar el 3d9 amb folre, cosa que va fer que Cerdanyola sigui nova plaça de 9. A continuació van fer un intent de 5d8 que va caure quan els dosos estaven rere quints. Aquest castell era una de les apostes segures dels sabadellencs que feia tres anys que no els queia. A les següents rondes van descarregar el 4d8 i el 5d7. Va ser una diada amb gran implicació per part de totes les colles a l’hora d’ajudar a les altres a les pinyes.

 

L’actuació es va haver d’aturar a causa de la caiguda dels saballuts però es va reprendre al cap d’una estona. A la ronda final de pilars, els Gausacs en van fer dos de 4, els castellers de Cerdanyola 4 de 4 i, els saballuts un pilar de 5.

Després de l’actuació hi va haver un dinar popular a base de paella per a totes les colles i una “batalla” de músics, els grallers i timbalers de les colles, en la qual les tres formacions van tocar per torns per animar la festa.  

Notícies relacionades