El barri parla

Fotos: Xavier Boix

Sovint parlem d’una ciutat la nostra homogènia en diferents sentits. Una ciutat verda, benestant, sense conflicte, jove. Però aquesta versió no és la única existent, per sort! Tenim una ciutat més plural i diversa del que sembla, sobretot ciutat enllà.

Les notícies que el nostre mitjà publica de forma regular sobre el barri de Sant Francesc-Monestir, La Floresta, Les Planes, per posar alguns exemple de territoris que trenquen aquesta suposada homogeneïtat, reivindiquen que a Sant Cugat no tothom és igual. Però hi ha un barri que normalment no surt als mitjans. El barri Centre-Estació és un altre exemple de diversitat social i econòmica. Un barri que combina la seva ubicació privilegiada amb la presència afortunada d’una gran pluralitat d’usos de l’espai públic que van des del comerç a la cultura, la convivència cívica i la relació ciutadana.

Aquest deu ser el motiu pel qual l’Associació Veïnal Centre-Estació ha presentat durant els darrers dies una exposició fotogràfica a la plaça Barcelona. Una exposició que és el fruit d’un taller literari realitzat al Centre d’Art Maristany coordinat per la Maria Dolors Renau, una de les activistes d’aquest barri. Una exposició que reflexa el paisatge urbà a partir de les imatges del nostre col·laborador Tino Rubio. Aquestes imatges “han inspirat els textos que les acompanyen en forma de petit relat”.

L’Associació de Veïns Centre-Estació ens ha convidat “a unir imatges i paraules relacionades amb el nostre entorn quotidià en una experiència artística carregada de significat personal i col·lectiu pel nostre barri i la nostra ciutat”.

Notícies relacionades