Els Castellers de Sant Cugat es plantegen el 5d8 per la seva 20a diada

Ronda de pilars a Tarragona. Foto: Rosa Gadea

Demà els Castellers de Sant Cugat faran la seva última actuació de la temporada a casa en el marc de la seva 20a diada. A la plaça del monestir s’hi aplegaran un total de quatre colles: els Minyons de Terrassa, Castellers de Cerdanyola, Castellers d’Esplugues i els amfitrions, els Gausacs.

Pels Minyons de Terrassa, l’actuació de demà serà l’última fora de casa abans de donar per acabada la temporada. Els de la camisa malva no descarten portar algun castell de gamma extra i preparar algunes construccions de cara a la seva diada. Els Castellers d’Esplugues buscaran la seva millor actuació i, els Castellers de Cerdanyola portaran els seus castells de gamma alta de set.

Aquesta temporada 2015 els Gausacs han fet rècord de castells de 8 (descarregant onze 3d8 i dotze 4d8, amb un 2d8f carregat). Biel Samsó i Àlex Castellarnau, ambdós caps de colla, coincideixen en el fet que tenint en compte que es prenien la temporada amb “tranquil·litat i de transició”, ha estat una “temporada molt bona”. “A un assaig vista de la diada podem parlar que tenim la feina feta”, diu convençut Samsó. “Ens vam trobar amb què la colla ens anava demanant més”, comenta Àlex Castellarnau, i afegeix: “Quan les coses es creuen, en el bon sentit de la paraula, surten”.

Gràfica de la temporada 2015 dels Castellers de Sant Cugat. Foto: diaricasteller.cat

De cara a la diada de diumenge, els de la camisa verd Collserola tenen com a principals objectius tornar a portar el 3d8, 4d8 i el 5d8, que no han fet mai. “El compromís i les ganes de la colla ens ha portat a plantejar-nos un 5d8 per la nostra diada cosa que a principi de temporada era impensable”, explica Castellarnau.

A la darrera actuació, a Cerdanyola, els Gausacs van intentar el pilar de 6 que finalment, es va quedar en intent. Tot i així, Biel assegura que: “Si la diada va completa i tot tira  endavant, també acabarem amb el pilar de 6, que la setmana passada no es va veure la feina que tenim realment amb aquest castell”.

Els locals encaren la diada amb ambició però també amb cautela. “Plantejar aquesta actuació, ho hem dit moltes vegades, és un premi per la colla, per la temporada, plantejar-la, si la fem ja serà un regalàs”, diu Castellarnau. Ara només queda esperar fins diumenge a les 12 h on es veurà si la feina feta durant tota la temporada i als assajos dóna els seus fruits. 

Actes de diada

 

Per anar escalfant motors per la Diada, els Gausacs organitzaran una sèrie d’activitats per al dia d’avui. A les 12 h tindrà lloc el veredicte del segon premi literari Gausacs Amunt que ha comptat amb la participació de més de 245 persones. El jurat, està compost per Carolina Hernàndez, tècnica de Cultura de l’Ajuntament de Sant Cugat; Victor Alexandre, escriptor santcugatenc; Toni Almeda, mestre de l’Institut Joaquima Pla i Rarreras i, Venerando Murciano, exmestre de l’Hospitalet de Llobregat i poeta.

A la tarda, a les 18 h, a Cal Temerari es passarà la projecció del documental Melting Point, Castellers indis, Govindes catalans.  

Notícies relacionades