elCugatenc renova la junta de l’entitat

Foto: captura de l'assemblea

L’associació l’Avenir, eines per a la informació, entitat editora d’elCugatenc, ha celebrat una assemblea extraordinària aquest dissabte al matí per tal de renovar la junta de l’entitat. Amb la participació de 17 persones sòcies-subscriptores i la delegació de vot de sis més, la trobada ha servit per validar l’única candidatura, sorgida de la comissió de gestió: Julio Sánchez (president), Aina Serra (sotspresidenta), Clara Ontañón (tresorera) i Jordi Pascual (secretari), sent aquest darrer l’únic membre de la junta sortint que es manté en la nova junta.

Tal com es va comunicar als socis i sòcies de l’entitat, la renovació venia marcada per la renúncia d’una part de la junta anterior entenent que és bo renovar l'equip després d'anys de treball. A més, l’entitat precisa d’una junta que tingui una disponibilitat alta per fer tràmits de tot tipus com alguns dels engegats durant els darrers mesos: la presentació a la subvenció per l’edició de mitjans en català, l’alta com a empresa licitadora per participar en concursos públics i la renovació dels permisos del compte bancari de l’associació.

La nova junta s’ha aprovat per unanimitat de les persones assistents i de les que havien delegat el vot i sense cap proposta alternativa ni d’ampliació de la candidatura amb nous membres. Tot i l’existència d’aquesta junta a nivell legal, elCugatenc seguirà treballant de forma assembleària amb la celebració d’una assemblea oberta a no subscriptors un cop l’any per marcar les línies d’actuació del diari, que passen a aplicar-se de la mà de la comissió de gestió, que és l’òrgan de decisió i aplicació que treballa entre les assemblees obertes. A més, es mantenen grups de treball i comissions de redacció, comptabilitat, elaboració de monogràfics i tasca comercial.

La trobada ha servit també per explicar algunes de les claus dels darrers mesos, marcats per la COVID-19, amb un daltabaix en la previsió de creixement anunciada a la darrera assemblea oberta. En aquest sentit, el nou president, Julio Sánchez, ha explicat que la davallada d’ingressos de l’activitat comercial es troba al voltant del 40% i que també s’han de lamentar altres no-ingressos, vinculats, sobretot, a la moderació d’actes. Per això durant els darrers mesos es va fer una campanya de contacte amb les persones subscrites perquè ampliessin les quotes i trobessin noves altes, una campanya que ha reeixit tot i les dificultats econòmiques generals que també afecten al diari.

Paral·lelament, el nou secretari, Jordi Pascual, ha explicat que s’ha incorporat un nou comercial que ha començat a treballar aquest mes i que ha permès impulsar propostes com la campanya de suport a la restauració local amb la possibilitat de fer comandes des del web d’elCugatenc. També s’estudien noves formes d’ingressos amb nous productes comercials i la possible participació en concursos públics i la presentació del diari a la subvenció de mitjans de comunicació editats en català. Els resultats d’aquesta feina s’haurien de veure durant els propers mesos.

La nova sotspresidenta, Aina Serra, ha defensat que és important mantenir l’activitat comercial ja que és una de les vies que permet mantenir el diari actiu, de la mà de les aportacions de les persones subscrites. Tot i això, Sánchez ha clos l’assemblea dient que les persones subscrites tenen la responsabilitat d’advertir a la junta de les accions que consideren incorrectes o que no segueixen la línia editorial i ètica del diari així com les que puguin anar en contra de les línies estratègiques definides en les assemblees obertes anuals. També s’han marcat altres reptes i s’han fet propostes per incrementar el nombre de subscripcions i que el grau de coneixement del diari a la ciutat sigui més gran.

Notícies relacionades