Una mirada a qui piula a o des de Sant Cugat

Un any després faig un repàs d’aquelles persones que des de diferents àmbits són presents a la xarxa social Twitter. El desembre de l’any passat vaig escriure sobre la qüestió i em semblava que fer-ne una actualització un any després tenia el seu què. Evidentment que ser més o menys visible a la xarxa de l’ocellet no implica que les teves opinions tinguin més o menys rellevància. El que em sembla obvi és que aquelles persones (o entitats) que et segueixen ho fan perquè allò que tu dius, comparteixes, etc. els resulta interessant de conèixer.

En aquest sentit començo per fer esment de qui lidera aquesta “rànquing”. Com fa un any, el Raül Romeva encapçala la llista amb més de 300 mil seguidors, incrementant-los un 25%, segurament pel fet de que malauradament està a la presó de forma preventiva. El segueixen l’Empar Moliner, també com l’any passat, que augmenta també un 28% respecte al 2017. Els segueixen 3 periodistes: Xavier Bosch, Jofre Llombart i Marta Planas, els dos darrers canviant el seu ordre perquè el periodista de RAC 1 ha incrementat un 18% el número de followers.

Per sobre de 10.000 seguidors cal ressaltar el conseller Jordi Puigneró, que els ha multiplicat per cinc arribant als 15.476 per la seva nova responsabilitat al capdavant de les polítiques tecnològiques del govern, seguit també per Damià Calvet, nou conseller de territori i medi ambient, que multiplica per tres els seus seguidors arribant als 10.061 i a la Maria Vila que amb la seva participació en diferent tertúlies i la seva opinió escrita incrementa més d’un 50% els seguidors i arriba als 11.820. En aquest grup destaquen per ordre Pau Garcia-Milà, Josep Lluís Alay, que amb més de 25.000 seguidors apareix en aquesta llista pel seu paper al voltant del procés independentista, Guille Milkyway, l’exalcalde Recoder, Jose Manuel Villegas, que incrementa un 33% els seguidors i Mercè Conesa.

De la resta de piuladors i piuladores santcugatencs en destaco uns quants més per motius diferents. El primer de tots és el Ignacio Garriga que destacant en el partit ultradretà Vox ha passat en un any de 1.600 seguidors a més de 7.000. El senador Bernat Picornell també ha augmentat els seguidors un 33% arribant als 7.500, un 50% ho ha fet la portaveu i propera candidata a l’alcaldia de la CUP, Núria Gibert, 4.795 i un 28% la nova directora general Joana Barbany. La nova alcaldessa Carmela Fortuny ha incrementat la seva emprempta a Twitter també passant dels pocs més de 700 seguidors fins els gairebé 2.000.

El procés i la política municipal, amb l’exposició pública de qui hi és com a argument principal de la petjada tuitaire, condicionen com fa un any el pes en seguidors dels diferents tuitaires de Sant Cugat. Són tots els que són però potser no hi són tots. Només m’ho heu de fer saber per incloure’ls perquè d’aquí un any puguem un altra vegada fer-ne actualització.

Xavier Boix, coimpulsor d'elCugatenc

Notícies relacionades