Què vol dir ser casa d'acollida?

Quantes vegades haurem sentit que necessitem cases d’acollida, urgeix acollir un gat, un gos..? Les associacions no paren de demanar ajuda i moltes vegades girem el cap per no obrir els ulls i veure el que tenim davant.

Però que passa? Tenim por? Ens frena la responsabilitat d’un nou animal? Ens preocupa encarinyar-nos de l’animal i que després ens costi retornar-lo?

Aquest article té la intenció de fer-vos veure què significa ser casa d’acollida i tota la part bona que hi ha darrere:

Podríem donar mil i una raons per acollir una mascota, però ho resumirem en tres punts molt senzills i a la vegada vitals: Donar-li una llar temporal, evitar-li l’estança en una gàbia i, sobretot, ajudar a retornar-li la confiança en l’ésser humà.

No hem d’oblidar que el fet d’acollir un animal és un acte d’amor, de bondat, d’altruisme, però també és obrir el camí a l’esperança a aquell animal que per ser vellet, poruc o malalt, queda oblidat com a ésser invisible en les protectores.

Normalment, acollir un animal únicament representa obrir les portes de casa vostra, ja que les despeses, si no es poden assumir, són suportades per les pròpies associacions.

Però, quins animals necessiten acollida? Els que han estat abandonats (sigui cadells o vellets), els que han estat maltractats i per fi han estat alliberats, els que s’han trobat ferits o atropellats, evitant tenir que recuperar-se en les gàbies, o els que mai han tingut una llar.

Avui en dia els animals abandonats, maltractats, ferits... sembla que surtin com els bolets, per tot arreu. Des de la PAS ens en trobat cadellets de gos, de gat i fins i tot de conill als contenidors com si fossin un objecte més que treure’ns de sobre quan no interessa. Que hem de fer en aquest cas? Portar-los a la protectora en gàbies, ja amb tan sols uns mesos de vida? Alguns encara estan necessitats de biberó! Aquí és quan us necessitem, per acollir-los temporalment, ajudar a alimentar-los, mentre els hi busquem una llar definitiva.

El mateix passa quan ens trobem amb un animal atropellat o ferit (recentment varem recollir un gat que havia estat malferit per un perdigó), a part de portar-lo al veterinari, i suportar com podem les despeses, aquests animalons necessiten recuperar-se en una llar, amb atenció i afecte. Aquí és quan us necessitem, per acollir-los temporalment, mentre els hi busquem, una llar definitiva.

Així doncs, no tingueu fre, des de la PAS us demanem que us animeu a acollir temporalment tots aquest animalons que han sortir del malestar, del patiment, i els hi doneu una possibilitat de poder tornar a confiar, poder recuperar-se i estar preparats per trobar una llar definitiva.

 

Patricia Trilla, membre de la Plataforma Animalista (PAS)

Notícies relacionades