Plataforma Animalista (PAS)

Cotorra argentina, mentides i veritats

Fa unes setmanes al Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat es va presentar la Moción institucional con relación a las actuaciones para el control de la población de la cotorra argentina como especie invasora impulsada per Ciutadans. En ella es parla del perill que suposa aquesta espècie per als ecosistemes, les repercussions sobre les aus autòctones, dels efectes negatius en la salut de les persones, del soroll i de la insalubritat als carrers com a conseqüència dels seus excrements. Semblaria que estem davant d’armes de destrucció massiva amb ales. D’aquí a unes línies, entraré a explicar la falta de rigor d’aquestes afirmacions, però seguim amb la moció. També plantegen deixar de plantar els arbres que les cotorres fan servir per construir els seus nius, això és: arbres de la família de les Pinaceae (pins, avets, cedres, etc.), arbres caducifolis i, en general, arbres de grans copes i ramificacions. Finalment, parlen d’erradicació i mencionen la falconeria com a mètode de control. Molt a comentar.

Les xifres no ho són tot

De vegades la línia és molt fina entre què és notícia i què no. Han de ser fets noticiables, propers, imprevisibles, extraordinaris... però hi ha notícies que es repeteixen dia a dia i no per això són menys importants, sinó que són històries sistèmiques que cal parar-hi atenció. En el cas de la PAS, és més que evident.

Uns jocs olímpics sense animals

Ens trobem a la final de tennis masculí dels Jocs Olímpics. Quatre anys d’espera, paciència i molta preparació. Per fi ha arribat el moment. L’esportista de la selecció està a punt de convertir-se en el millor tenista del món. Si guanya aquest set, el partit és seu. Però, a l’hora de sacar, rellisca i cau a terra recolzant-se amb la mà dreta per parar el cop. L’equip mèdic el treu del camp, el porta a urgències però no hi ha res a fer. Té una ruptura irreparable als lligaments de la mà dreta. No podrà tornar a competir mai més. Davant d’aquesta situació, la federació del seu país no té alternativa i el sacrifica.

La llet sense lactosa

Heu provat mai de fer una truita sense ou? Es pot. I de beure llet sense lactosa? També en podríem trobar amb molta facilitat. I de llegir un llibre de dreta a esquerra? Per tal de no espatllar-nos el final, podríem llegir un manga (còmic japonès).

Silenci per partida doble

La Festa Major ha tornat! 

Amb emoció la rebem i li donem la benvinguda, arriba l'eufòria, l'alegria i la celebració. Llum, festa, joia… i terror. Amb ella arriba de nou el soroll eixordador, la por: els focs d’artifici.

Pàgines