Maribel Guillamón

Desig

Ahir vaig deixar la meva carta als Reis d’Orient, de fet, a nivell comunitari sempre demano el mateix: que s'aturin, que desapareguin, totes les violències. Potser és un desig massa utòpic però, per a mi, totalment necessari. Fa temps que vaig deixar de creure en la màgia sense posar-hi l'ingredient de la nostra acció així que t'animo a que no ho deixis a l'atzar ni als temps que corren. Cada persona podem fer accions, des de cada àmbit on ens movem, sigui el que sigui, podem ser vectors de canvi. Mirades internes de revisió de com tenim interioritzats valors i accions que no s'ajusten als criteris d'igualtat i de justícia social. La violència masclista no és un problema llunyà, és un problema amb moltíssimes branques diferents, algunes les veiem perquè són visibles per a nosaltres i d'altres ens passen desapercebudes malgrat la seva existència.

Girls night in

Amb l’augment de casos i amb aquest eslògan dones del regne unit intenten posar el focus d'atenció a un problema greu que afecta a les dones. La por a ser violades a l'espai públic nocturn mitjançant drogues a la beguda o, l'últim, drogues punxades sense consentiment. Si ets dona saps del que parlo, estar en un lloc d'oci i no separar-te ni un moment de la beguda. Anar amb amigues juntes per la por d'estar en terreny hostil quan es fa fosc. Històries contínues passades de mares a filles per aquesta por arrelada a patir agressions, per estar fora de lloc d'aquest mandat no escrit però gravat en les nostres memòries.

Els nostres cossos

La Cristina Lamb és escriptora i corresponsal de guerra porta molts anys escoltant històries de dones en zones de conflicte armat. Històries amb denominador comú, la impunitat. I és que malgrat de que a milers de dones i nenes en moltes zones del nostre món se les viola, ven i esclavitza diàriament, difícilment els responsables passaran per judicis pels crims comesos.

Sí és Sí

Aquest passat 6 de juliol el Consell de Ministres va aprovar la norma que fa que els actes contra la llibertat sexual que no siguin un consentiment lliure i clar siguin considerats agressió o violació.

40

Cada cop que rebo la notícia d'una dona assassinada o un nen o nena a mans dels seus pare sento un dolor terrible.

Violència vicaria

Potser no havíem sentit parlar tant de la violència vicaria com fins ara, un tipus de violència que pateixen milers de dones. Una violència que ataca el més preuat. Aquella que instrumentalitza els fills i filles en contra de les mares.

Revictimització

Es coneix com a revictimització o victimització secundària al procés on s'afegeix un sofriment afegit per part d'institucions i professionals encarregats a l'atenció de la víctima.

Pàgines