El teatre més petit de Catalunya ja no ho és tant

A Sant Cugat tenim el teatre més petit de Catalunya, o potser ja no?. Fins aquest divendres al carrer Hospital hi havia un petit espai on es feien realitat els somnis dels més petits amb els espectacles setmanals de titelles de Can Ninot, de la Companyia d’en Tian Cusidó. Ara fa 5 anys que va començar aquesta aventura de forma humil però molt digne i original.

Quan entraves en l’espai i malgrat ser una sala que podria haver estat per qualsevol altra activitat, t’envoltaves del flaire de la màgia del teatre, amb una ambientació pensada per fer l’estada el més càlida possible, sobretot pels més menuts de la casa. Cada setmana s’hi representen les obres més conegudes del gènere teatral i dels contes infantils: Pinotxo, els tres porquets, la rateta presumida, etc. I per Nadal hi pots anar a veure els Pastorets o el Conte de Nadal.

Aquesta ha estat una iniciativa privada però amb una clara vocació de servei públic perquè quan un desenvolupa un treball de tanta qualitat per tant poca gent ho podria fer – i més en una ciutat com la nostra – amb criteris elitistes i, en canvi, en Tian sempre ha prioritzat arribar a tots els públics abans que “fer caixa”. No només s’hi fan representacions teatrals, també s’hi desenvolupen cursos i tallers de teatre, de màgia, de dansa i, fins i tot, casals en èpoques de vacances escolars. Sempre tenint en compte un seguit de valors, perquè segons el centre “es tracta de formar persones per sobre de tot”.

Ara Can Ninot ha aconseguit canviar d’espai. Espero que no perdi l’espurna de màgia que tenia fins ara, amb la proximitat que dóna tenir l’escenari a sobre teu. De ben segur que no serà així perquè el nou local del Carrer Sallés, 10, a 100 metres de l’antic, guanya sobretot en millores per poder treballar amb més seguretat, per poder emmagatzemar millor, tenir vestidors, en definitiva, en més comoditat i una mica més d’espai pel públic. És una bona notícia que una iniciativa com aquesta, la d’un artista que s’arrisca a tirar endavant una activitat cultural que omple cada setmana, sense gairebé cap ajuda institucional, pugui fer un pas de qualitat al centre de la ciutat. I jo me n’alegro molt perquè a més quan nosaltres vàrem començar, sense demanar res a canvi, també ens va ajudar cedint-nos el local. Amb aquests gestos és quan veus la qualitat de la gent i en Tian és un pencaire i sobretot bona gent. Molta sort Tian Cusidó, molta sort Can Ninot, molta sort al teatre més petit de Catalunya, que el tenim a Sant Cugat!.

Notícies relacionades