Publicitat

Sant Cugat, una més

Aquesta setmana s’han presentat dues propostes per part de l’Ajuntament de la ciutat de les quals hem parlat a elCugatenc. Es tracta, per un costat, d’un paquet de mesures per promoure l’ocupació i l’emprenedoria i, per un altre, d’una iniciativa per reforçar el turisme local.

No hi ha dubte que són propostes positives per a Sant Cugat i vull remarcar el fet que ambdues compten amb la col·laboració d’altres administracions supramunicipals. En el primer cas és l’Àrea Metropolitana la que assumeix el 80% del cost dels 500 mil euros anuals i, en el segon, el paquet publicitari compta amb el suport tècnic i comunicatiu de Turisme Barcelona i la Diputació, a més de la sinergia del Consell Comarcal que acaba de presentar la campanya Viu el Vallès.

Qui ho havia de dir fa uns anys d’aquella ciutat que funcionava com una illa enmig d’aquesta regió metropolitana, que no col·laborava ni se sentia atreta per cap altra administració més enllà de la Generalitat, en allò que és competència local i que aquella li subvencionava. Quantes vegades s’havia demanat al Ple que es fos més intel·ligent i s’aprofités les sinergies amb altres? I tantes vegades s’havia rebut la negativa per resposta.

Ara, però, i des que la crisi colpeja les nostres ciutats i barris, Sant Cugat ha decidit col·laborar estretament amb aquestes, i fins i tot amb una ciutat com Terrassa tindrem una proposta combinada de destinació turística. És una bona pensada, el treball en xarxa i conjunt ens fa a tots més forts i estalvia costos aprofitant allò que cadascú fa bé. El fet és que avui, a diferència de fa un temps, no només hi col·laborem sinó que hi participem sent partícips de les decisions. Una bona notícia per a tothom, sobretot per a la ciutadania que al capdavall serà la més beneficiada. Felicitats per aixecar el cap i mirar més enllà del que són els límits de Sant Cugat. Som una més i sense posar en perill la nostra identitat.

Notícies relacionades