M’agrada Sant Jordi

M’agrada Sant Jordi. M’agrada sortir al carrer i veure riuades de gent passejant pel carrer. Sempre he pensat que hauria de ser un dia festiu però hem diuen que si fos així la gent marxaria de la ciutat. Ahir era “festa” o almenys no laborable i estava ple de gom a gom. Els trens baixaven a Barcelona com quan hi ha manifestacions multitudinàries i a la Plaça Octavià hi havia un ambientàs.

Tothom es repetia que el dia aguantaria però a les set va aparèixer la pluja. Sembla que els dracs als que feia referència el President van enfosquir la jornada. De totes formes tothom va tenir temps de sobres per comprar aquell llibre que no compra durant l’any i aquella rosa que només compra aquest dia. I perdoneu per la petit crítica però no us sembla una passada que les vendes de llibreries i floristeries depenguin en un percentatge tant elevat d’un dia tant especial?. I és que es llegeix tant poc en aquest nostre país!.

Torno al Sant Jordi santcugatenc perquè vaig fer una passejada al migdia pel rovell de l’ou de la festa i m’agrada la barreja que hi ha a la Plaça Octavià. Llibreries, floristeries, ONG’s, entitats, tothom fent de la diada un bon dia per acostar-se a la gent de la ciutat. Fins i tot els nanos de les escoles aprofiten per col·locar les roses per anar-se’n de final de curs. Fins que arribes però al Carrer de la Torre i et trobes allà els partits, pobres! Amb les seves parades, també celebrant el seu particular Sant Jordi. Sempre he tingut la meva particular contradicció sobre si en una Diada com aquesta s’ha de barrejar la propaganda política amb la festa de les lletres catalanes i l’amor. No sé què en penseu vosaltres.

El que sí tinc clar és que ja que t’hi poses almenys hauries de complir dues condicions. La primera d’elles que aportis, proposis o venguis lectures a la gent que passa per la teva parada. Que menys en un dia com aquest, no? La segona: deia Ovidi Montllor que aquells que no volen que parlis, escriguis i pensis en català és que no volen que parlis, escriguis i pensis. Els que m’han d’entendre suposo que hauran entès el que dic i la Diada de Sant Jordi és bàsicament la festa de la llengua catalana. 

Notícies relacionades