Fora estelada!

S’ha fet pública la sentència contra la col·locació de l’estelada de la Plaça Lluís Millet. En aquest primer veredicte de la justícia catalana ha guanyat Societat Civil Catalana tot i que l’ajuntament té encara eines per recórrer la sentència.

Com aclareix molt bé la sentència es tracta d’una qüestió de caire polític que encara que respon a una decisió democràtica del ple està supeditada a la justícia, a l’imperi de la llei. Per tant, per molt que recorri l’ajuntament, és difícil preveure una sentència d’un altre caire. S’ha de treure o no l’estelada de la Plaça Lluís Millet?

Jo no l’hagués posat. Només li dono la raó al tribunal en una cosa: es tracta d’un bandera partidista, no de partit sinó d’una part de la societat. A mi no m’agraden les banderes però posats a escollir prefereixo la meva, la senyera, la del meu país. Però és evident que hi ha un conflicte de legitimitat. Per a mi a la sentència s’hauria de reclamar a la part demandant que deixés de dir-se com es diu, perquè ni representa a la societat, ni és civil i vol ser més espanyola que catalana pel que es veu per la seva forma d’actuar. Què tal “espanyola a Catalunya”?

Ara bé, un cop gastats els 6 mil euros en l’estelada, que dit sigui de pas em sembla una barbaritat, jo el que faria és canviar-la per la de la plaça de la Vila i la senyera penjar-la a la de l’estació. Així haurà de tornar a començar el joc del gat i el ratolí judicial i esperem que al final d’aquest procés ja no faci falta demostrar qui és més independentista. Si cal començar a desobeir, des dels municipis és una bona forma d’anar fent camí cap a Ítaca. I ara que l’alcaldessa ha aconseguit un altre càrrec important podrà marcar territori en la seva carrera política. 

Notícies relacionades