Fil a l’agulla

Aquest diari que esteu llegint va començar de forma efectiva i constant el seu camí el passat mes de setembre. Des de llavors li hem anat donant forma, prioritzant temes, marcant pautes, presentant-vos col·laboradors, decidint el nostre llibre d’estil (no va ser fàcil!), obrint-nos pas a les xarxes socials provant diferents estratègies fins trobar la més encertada per allò que creiem espereu de nosaltres. Tot això amb més il·lusió i temps que eficiència, amb absolut voluntarisme que no vol dir amb manca de professionalitat. Ara però ens disposem a posar fil a l’agulla.

Abans però vull compartir alguns petits èxits amb vosaltres, estimats lectors, perquè, si bé no tenim l’audiència d’altres mitjans de la nostra ciutat o del territori que ens envolta, sí podem per exemple ressaltar que quan algú entra al nostre mitjà llegeix més de 2 planes des de que vam començar, com passa amb el mitjà públic de la ciutat Cugat.cat amb 2,4. La resta de mitjans digitals estan per sota de les 2 planes. Pel que fa al temps de lectura dels continguts – una referència del tipus d’informació que s’hi troba – en aquests 4 mesos encapçalem els mitjans locals de forma continuada amb més de 2:30 minuts. Cugat.cat seria el nostre perseguidor més immediat amb un temps de lectura per entrada al voltant dels 2 minuts. El TOT es situa al voltant del 1:30 i el Informa al voltant dels 30 segons. És evident que aquest fet té una transcendència també en l’eficàcia de la publicitat que podem insertar en la nostra plana, per motius obvis. No ens dormirem pas i més quan acaba de tancar un mitjà de referència de la ciutat com el Diari.

Però quan parlem de posar fil a l’agulla és perquè a partir d’ara comencem a funcionar amb criteris empresarials. Fer-ho no és negatiu, ans al contrari. Una empresa no és consubstancial a res negatiu, ho és la seva gestió en tot cas. I en el nostre ja vàrem avançar que seria de forma transversal i democràtica doncs serà cooperativa de treballadors i socis col·laboradors. Des d’ara ja la nostra independència com a mitjà i com a empresa depèn de vosaltres. Si penseu que cal un mitjà local independent, que cogui les notícies a foc lent, fent xup-xup, que doni veu a qui habitualment no en tenia, que no tingui por de treure allò que altres no farien, només heu de subscriure-us. Aquesta serà la garantia de la nostra continuïtat com a mitjà, el nostre suport, la garantia que tindrem un sou digne a final de mes. És evident que no només viurem de les subscripcions. També hi ha altres ingressos com ara la publicitat, que és ètica – el que restringeix en part aquesta però alhora la fa més atractiva – i s’adreça a aquells comerços i empreses de la ciutat que volen donar a conèixer els seus serveis, productes i bones pràctiques.

Una darrera proposta que ens fa molta il·lusió compartir: comencem un dels nostres eixos estratègics, la formació per l’empoderament ciutadà amb aliança amb el col·lectiu SomAtents, de periodistes i professors. Ho fem amb un curs que és tota una declaració d’intencions: “Qui decideix què és notícia?, seminari de deconstrucció de l’agenda periodística” que impartirem a Cal Temerari des del 21 de gener. Ja podeu inscrivir-vos fins el 10 de gener. Nosaltres estem posant tota la nostra energia, saviesa, contactes, aliances, professionalitat, a favor de la defensa d’un dret bàsic: el de la informació. Ara cal que la gent, vosaltres, poseu també fil a l’agulla.

Notícies relacionades