Pel dret a la informació, Sant Cugat s’ho mereix

Avui m’he anat a dormir tant tard com  fa un  any i fent el mateix que aleshores: preparant aquest text que ara esteu llegint. Però què té d’especial aquest fet? Fa 365 dies fèiem la primera portada d’elCugatenc i vèiem la llum per primera vegada després d’unes mesos de treball intens, un procés de mecenatge reeixit i l’acompanyament d’un grapat de persones sense les quals hagués estat impossible aquest somni.
Dotze mesos després estem orgullosos de la feina feta, òbviament tot és millorable! I hi ha prou qüestions que cal reflexionar i que de ben segur que amb l’ajuda dels que ens seguiu habitualment ho aconseguirem. Estem especialment contents de les col·laboracions que tenim, dels reportatges que hem pogut fer i de les entrevistes que ens han ajudat a conèixer encara més el nostre poble. 
El nostre compromís més important és amb la independència informativa i aquesta és la clau de volta d’un mitjà de comunicació. En aquest cas penso que podem anar pel món amb el cap ben alt i que al final la ciutadania és la que ens ha de jutjar. Però la garantia d’aquesta rau en que la gent decideixi empoderar-se i rebre aquest dret sense limitacions i, sense renunciar a tenir ingressos d’altres fonts, cosa que no fem encara que no és fàcil en una ciutat on aquesta està molt monopolitzada, cal que la gent sigui la propietària dels mitjans o que aquests en darrer terme els hagin de donar comptes.
En aquest sentit us hem de dir que en el nostre país no hi ha cultura o costum de pagar per la informació. De ben segur perquè grans empreses ja s’han encarregat de fer informació, mala o poca informació, de forma gratuïta per limitar altres models de comunicació. Això comporta que, sobretot a nivell local, hi hagi encara pocs exemples de mitjans com elCugatenc que aspira a informar del que passa a prop de casa de forma seriosa i a més aspirant a que alguns professionals és puguin guanyar la vida de forma digna. Un any després la nostra feina encara és 100% voluntària malgrat la tasca que fem és molt professional. 
Valorem molt positivament haver aconseguit el concurs de cooperatives de l’Ajuntament de Sant Cugat. Ens permetrà iniciar els tràmits com empresa cooperativa i invertir en elements imprescindibles per donar el salt de qualitat que necessitem. Però per consolidar aquest projecte us necessitem a vosaltres, a la gent de Sant Cugat que penseu que un altre mitjà és necessari, que creieu que la línia editorial i la feina feta durant aquest primer any s’ho val. Nosaltres hem posat un any de la nostra feina, de les nostres vides, experiència i coneixement. Ara us demanem que ens acompanyeu en aquesta aventura a favor del dret de la informació. Sant Cugat s’ho mereix.

Notícies relacionades