Oda a Ciutadans

Sembla clar que el 21-D el gran beneficiat serà Ciutadans. Si mirem més enllà del victimisme independentista, cal reconèixer que no, o no només, és per la intervenció de l’Estat que Ciutadants pujarà com l’escuma.

Cal reconèixer que porten “amb un peu al carrer” prement ben fort des de mesos abans de començar la campanya electoral. Amb un disseny discursiu i estètic destinat a guanyar.

Malgrat les grans mobilitzacions dels darrers mesos el carrer ha estat abandonat. Mobilitzacions pensades per fer titulars a TV3 i no per estendre o omplir de discurs. Mobilitzacions de convençuts amb convençuts que han fet aplaçar els eixos “secundaris” de treball.

Les esquerres han estat massa entretingudes en el seu paper de “partits d’estat” com per preocupar-se per aquestes coses. Ara el terreny que ha guanyat Ciutadans ho ha fet amb pràcticament cap oposició al carrer, mèrit seu i demèrit de l’esquerra de tots els tipus.

Sembla que hem oblidat què passa en ajuntar idees com les de Ciutadans amb un bon treball de carrer com el que estan fent. La història quan s’oblida no perdona. Esperem doncs obrir un nou cicle polític en què, almenys, l’espai de carrer la nova dreta l’hagi de disputar.

Julià Mestieri, membre de la Comissió de Gitanes i de Cal Temerari

Notícies relacionades