Can Barata, l'oblidada

“És molt fort i això segur que no surt als mitjans”, deia un veí en el Consell de Barri del Centre-Est. Acceptarem la part de culpa que ens toca als periodistes i diré que gairebé tots els mitjans de la ciutat hem parlat de Can Barata. Suposem que el senyor volia una notícia a nivell nacional que realment provoque efectes sobre les polítiques municipals perquè els mitjans locals solament som les mosques colloneres.

És igual. Tenia raó. Això de Can Barata és molt fort. Més de dos anys sense donar llicències d'edificació perquè quan es va intentar fer la primera modificació del Pla General Metropolità faltaven informes. Espera't als documents, comprova'ls, porta-ho a Ple i ara encara ens queda l'aprovació definitiva. Març-abril, vinga, ja està ahí.

Planejament replanejat entre crítiques de veïns i oposició per la demora i la mala praxi. “El barri no ha crescut més per culpa de l'Ajuntament”, deia un veí. Però bé, ja falta poc. Can Barata ja és un barri idíl·lic? Doncs no. En el Ple municipal una propietària criticava uns enderrocs a un solar. Màgicament van desaparèixer al dia següent. Després alguns polítics posen mala cara quan els veïns diuen que l'única solució als problemes és la crítica pública constant.

Arribats en aquest punt, queda el gran assumpte pendent: l'aigua. La connexió o instal·lació d'una depuradora i, sobretot, la connexió amb la xarxa. Sí senyors, el pou d'aigua que hi ha no és suficient i han de portar-ne amb camions perquè el clavegueram no està connectat. Inversió brutal que l'Ajuntament encara no ha fet. Propostes de portar l'aigua des de Rubí que queden en això, propostes.

Els veïns patint perquè saben que si hi ha un incendi la situació seria insostenible i esperant que, per fi, queixa rere queixa, hi haja una solució. Ja posats a millorar, que arreglen les zones comunes i facen una rotonda –promesa però mai realitzada– o introduïsquen un semàfor a l'entrada del barri. El Consell demanarà un pla integral similar al del Barri del Monestir. Algú escoltarà la crida?

Però el més preocupant de tot és vore Can Barata, allà, oblidada. Quan el veí va explicar tots els problemes que tenen, els conciutadans d'altres barris no en tenien ni idea i, el que és més preocupant, alguns representants polítics tampoc.

Notícies relacionades