elCugatenc avui i demà només informarà sobre la vaga

Els mitjans de comunicació tenim l’obligació d’explicar allò que passa al món. En el nostre cas, allò que succeeix a Sant Cugat. La vaga general en contra de la repressió policial que se celebra avui, 3 d’octubre, és una bona mostra d’esdeveniment rellevant. Ho és tant que, com en aquells moments més importants, fem un minut a minut via Twitter. Si bé, els mitjans també estem compostos de treballadors que tenen el dret de fer vaga.

En aquest cas, l’equip d’elCugatenc veiem més que raonables les reivindicacions de la vaga general i ens hi sumem informant només d’aquells fets que tinguin relació amb ella. Durant la jornada no farem cap reunió i només desenvoluparem la tasca periodística, deixant de banda les subscripcions i la feina comercial.

Els esdeveniments que hem viscut durant les darreres hores a diversos pobles de Catalunya són especialment preocupants. La violència policial totalment desproporcionada davant de milers de persones que es concentraven pacíficament als col·legis electorals són la mostra del fracàs polític d’un govern i, segurament, de gran part de l’estructura estatal, que només han trobat una sortida violenta i injustificable a una reivindicació política històrica. Com a periodistes i treballadors, no podem permetre que s’ataqui el dret de manifestació, bàsic en democràcia i, menys encara, que els cops de la policia en alguns casos hagin anat en contra de companys de professió.

En aquest sentit, subscrivim totalment els comunicats Repressió de l’1-O: una actuació irresponsable del Sindicat de Periodistes de Catalunya i el del Grup de Periodistes Ramon Barnils en contra de la brutalitat policial exercida per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Ens alegrem que el Col·legi de Periodistes de Catalunya hagi decidit sumar-se a l’aturada general d’avui i reivindiquem el comunicat que va emetre el 29 de setembre en defensa de les llibertats d’expressió i informació.

Entenent la feina que hem de fer els periodistes i amb un equip tan curt com el nostre, secundem la vaga parcialment, per poder seguir informant de tot allò relacionat amb l’aturada. Això significa que durant el 3 d’octubre només publicarem notícies i compartirem a les xarxes els articles que parlin de la vaga general, mentre el dia 4 tornarem a la normalitat a les xarxes socials però només publicarem notícies sobre la vaga, ja que les informacions que publiquem estaran elaborades durant el dia anterior.

Tots els mitjans i periodistes hem d’estar al costat de la llibertat d’expressió i la justícia social. Tots en vaga!

Editorial, la veu d'elCugatenc

Notícies relacionades