El millor de l’agost a elCugatenc

S’han acabat les vacances i cal retornar a la quotidianitat de la resta de l’any. Des del dia 1 a elCugatenc hem recuperat el ritme de publicació habitual després d’unes setmanes d’estiu en què hem reduït el ritme de publicació per poder prendre’s unes merescudes vacances. Perquè no et perdis res del que hem publicat mentre has estat de vacances, hem ajuntat els principals articles que hem publicat a l’agost en aquest article –deixem de banda la majoria d’articles d’opinió i els dos articles de la secció L’Agutzil– i els organitzem cronològicament.

Consell de la Vila de Valldoreix, el debat continu

Durant el darrer curs polític un dels principals temes de debat a l’Entitat Municipal Decentralitzada (EMD) de Valldoreix ha estat l’aturada de l’òrgan de participació per excel·lència, el Consell de la Vila. En aquest reportatge repassem quins són els arguments de cadascuna de les parts del debat.

William White, música per a espatlles que freguen altres espatlles

Perfil resistent del músic resident a La Floresta entre camps que li recorden a la granja de Barbados on es va criar. De la mà de la seva família fa tot el possible perquè la seva música sigui coneguda tot i que, més que pel reconeixement, fa música perquè és indispensable per a la vida.

El CAR, 30 anys després

Han passat tres dècades des que es va inaugurar el Centre d’Alt Rendiment (CAR) a Sant Cugat, un edifici íntimament lligat a les Olimpíades de Barcelona de l’any 1992. Però la història del CAR supera amb escreix els Jocs Olímpics.

Prou a l’èxode silenciós de Sant Cugat

Article del Sindicat de Llogateres de Sant Cugat explicant la marxa de persones de la ciutat per no poder fer front a la despesa de llogar un habitatge a la ciutat.

Kim Manresa, la capacitat de veure, la capacitat de sentir

Perfil resistent del fotoperiodista santcugatenc Kim Manresa, criat a la generació dels fotògrafs de la transició i conegut i reconegut arreu del món pels seus treballs que reivindiquen els drets humans.

Marta Andreu: “Els arbres no impedeixen l’accessibilitat, són els pals de llum i de telèfon”

Entrevista a la persona més reconeguda per la reivindicació veïnal de l’Eixample Sud en contra de la tala de l’arbrat dels carrers Sant Eduard i Mariné. Tot i que l’Ajuntament ja ha tallat els arbres en nom de l’accessibilitat, no es rendeix i anuncia que durant els propers mesos es crearà un col·lectiu en defensa de l’arbrat de la ciutat.

Radiografia del conflicte jurídic i polític sobre el Complex Esportiu de Valldoreix

Avançament d’un dels continguts publicats a l’anuari en paper corresponent al curs 2016-17 d’elCugatenc. Després de la sentència desfavorable per a l’EMD per haver modificat al 2012 el contracte de gestió del Complex Esportiu, repassem l’origen del conflicte que es remunta al 2003.

Ignasi López: “Hem d’aconseguir que més gent s’impliqui a l’Associació de Veïns de Les Planes”

Després de la quasi-desaparició de l’entitat, un grup de veïns s’ha ficat al capdavant de l’Associació de Veïns de Les Planes amb la voluntat de fer treball en xarxa i consolidar la tasca del col·lectiu amb noves propostes que donaran a conèixer en el curs que tot just comença aquests dies. El seu nou president, Ignasi López, ho explica en aquesta entrevista.

Miguel Urbán: “No podem jutjar milions de persones pel que pugui fer un grup de terroristes”

Perfil resistent a mode de conversa amb Miguel Urbán, representant estatal de Podem, just després dels atemptats a Barcelona i Cambrils. Explica quines accions considera que cal fer en contra del terrorisme però també parla de política i la situació de Podem a Catalunya que segueixen de ben a prop els simpatitzants santcugatencs.

Polítiques d’habitatge, joventut i tarifació social entre els objectius fallits al Compte General del 2016

Més de 25 projectes d’atenció a les persones considerats necessaris per complir els objectius no han tingut partida pressupostària i d’altres han tingut un grau d’execució que no arriba al 50% dels diners reservats inicialment segons el document que passarà pel primer Ple municipal del nou curs polític.

Notícies relacionades