Publicitat

elCugatenc arriba a 9.500 usuaris únics i supera les 19.000 pàgines vistes al juliol

Des que al maig elCugatenc es va dotar d’unes comissions per garantir el funcionament i la continuïtat del diari, l’audiència no ha parat de créixer. A l’abril tot just havien visitat la nostra web 3.757 usuaris únics, una xifra que es va disparar al mes següent fins arribar als 5.924 i que es va consolidar al juny amb 5.976. Juliol, però, ha estat un nou mes de creixement exponencial fins arribar a 9.488 usuaris únics i les 19.333 pàgines vistes, segons les dades que es desprenen de la monitorització feta per Google Analytics.

Tot i que la pujada ha fet que el temps mitjà d’estada hagi baixat lleugerament, es continua tenint un temps mitjà per sessió de més d’un minut (1,14) i un temps de lectura per pàgina que se situa en 3 minuts. Aquestes xifres, la primera de les quals queda a prop de la resta de mitjans digitals locals i la segona molt per sobre –comparant amb mesos anteriors ja que encara no han fet públiques les dades del juliol–, són importants ja que demostren l’interès de la ciutadania per llegir per complet els articles que publiquem, superant els 5 minuts de lectura (i amb algun pic de 10) en les principals entrevistes i reportatges.

Entre d’altres xifres curioses, destaca que el 73% de les visites rebudes són des de dispositius mòbils, que les dones representen un 53% i que els principals grups d’edat són d’entre 35 i 44 anys (29%) i de 25 i 34 anys (26%). L’equip d’elCugatenc valora molt positivament les xifres registrades al juliol no només per l’augment exponencial de visites sinó també per situar-se en unes dates complicades en què alguns santcugatencs són de vacances, especialment durant la segona quinzena del mes. Cíclicament, juliol i agost acostumen a ser mesos de baixada fins recuperar audiència a la tardor.

Els cinc articles més llegits del mes han estat: Antoni Civis més enllà de la reducció policial, The Police, no molesti el meu amic, Berta Amador: “Pensem que l’home blanc, occidental, heterosexual i de classe mitja és neutre i cèntric. Ens han colonitzat el pensament”, Acomiadament estil Condislife i Abel Díaz, el fuster prodigiós. Pel darrere però superant amb escreix les 200 visites, se situen: Mariona Soria: “La bonificació a partir de l’índex del preu de lloguer és com dir a algú ‘gràcies per no especular’”, Protesta davant del Condis de la rambla de Can Mora per l’acomiadament de Ximena Montecinos, Els primers esbossos del Complex Esportiu de Mira-sol, El viral com a notícia i Carles Riera: “El referèndum és un bé comú democràtic del país”.

Aquests resultats demostren dues coses. D’una banda, que la nostra audiència prefereix llegir aquells continguts que es diferencien clarament del tractament que fan altres mitjans de comunicació de la ciutat ja sigui perquè són temes propis que trenquen l’agenda o perquè aporten nous punts de vista a un assumpte. D’altra, que les noves col·laboracions han estat clau ja que del TOP5, tres dels articles són de Dionisio Giménez i un d’Aina Serra, col·laboradors que es van incorporar al maig.

Aquest mes hem de donar 9.488 gràcies a totes les persones que heu decidit informar-vos a través d’elCugatenc i, de nou, posar en valor la tasca feta per les persones que voluntàriament han decidit fer un cop de mà al projecte. No només a aquelles que són visibles en l’anàlisi d’audiència, sinó també les que estan permetent canvis que ja hem aplicat com el nou format de subscripcions i d’altres que començarem a donar a conèixer al setembre. La propera tardor tindrà moltes novetats.

Equip d'elCugatenc

Notícies relacionades