Publicitat

Per un 2017 carregat de periodisme

Després de les campanades de la passada nit o un cop acabi la Marxa Radentzky del concert d'any nou semblarà que el 2017 és un any d'esperances, en què tot pot canviar perquè tot està per fer. A poc a poc tornarem a la realitat i reprendrem els nostres problemes i il·lusions. En un món cada vegada més complex necessitarem que algú que ens expliqui què passa però, sobretot, que ens faci reflexionar sobre el que ens envolta, des de la globalitat al nostre entorn més immediat. Ens caldran periodistes i periodisme, ens caldrà saber i pensar.

El 2016 ha estat un any complet per a elCugatenc. Ahir mateix publicàvem un recull de les principals notícies que hem fet durant l’any. Ens va costar fer el triatge perquè hem fet molts articles i la majoria d’ells, creiem, amb un resultat força interessant; des de notícies en profunditat a entrevistes llargues. Hem trencat la lògica del titular i els 140 caràcters i així i tot l’audiència ha seguit creixent lleugerament durant l’any.

Ara encarem el 2017 amb la mateixa perspectiva, seguir fent periodisme agradant a uns i enfadant a altres, com acostumem a dir. Estem contents d’això perquè en aquest trajecte ens han felicitat i criticat persones de tot tipus de condició mentre nosaltres hem seguit treballant per parlar de temes que no havien sorgit a l’agenda mediàtica local o per parlar-ne d’existents amb una mica més de pausa, per acabar de llegir la notícia i reflexionar en lloc de pensar “i què?”

Sempre hem dit que elCugatenc ha de ser independent i sinó no hauria de ser. El 2017 serà, llavors, un any clau perquè aquest projecte es consolidi de veritat. Ens esperen mesos de trobar la clau per rendibilitzar el diari també a nivell econòmic, fer tot el possible perquè la publicitat creixi sense perdre els criteris ètics així com recuperar tots els subscriptors de la campanya de micromecenatge i créixer encara més si és possible. Només així podrem seguir fent un periodisme local diferent.

Cada vegada som més un actor comunicatiu més de la ciutat i perquè això continuï sent així necessitem ser-ho també des de la perspectiva de l’audiència i de la publicitat. Per això et demanem que ens ajudis en tot el que et sigui possible, subscriure’t, anunciar-te, compartir-nos, recomanar-nos... Sense audiència –activa– no té sentit fer el que fem. Desitgem un 2017 carregat de periodisme, carregat d’elCugatenc. Això ho hem de fer entre tots.

Notícies relacionades