La societat dels 'ismes'

Avui és dimecres 25 de gener de 2017, estem més a prop de la segona dècada dels 2000 que de la primera, i vivim en una societat basada en les aparences. Moltes persones volen aparentar quelcom que no són, però sovint es revela qui realment són quan obren la boca per parlar. Benvingudes i benvinguts a la societat dels ismes!

Potser us preguntareu en què consisteix una societat dels ismes, és un pèl enrevessat, però intentaré descriure-ho de la millor manera possible. Aquest tipus de societat està basada en un seguit de persones que no saben o no són capaces de visualitzar les línies vermelles del dia a dia.

Per exemple, el passat divendres, Donald Trump va ser anomenat president dels Estats Units, la mateixa persona que va tenir una campanya electoral basada en el racisme, el sexisme, la lgtbfòbia, la misogínia, la manca del respecte, entre altres factors. Això vol dir que els 63 milions de votats de Trump són racistes, sexistes, lgtbfòbics i misògins? Potser no, però el que sí que és segur és que totes aquestes persones no van creure que utilitzar la discriminació cap a diferents comunitats era una línia vermella. Jo no sóc rascista, però estic votant a una persona que vol expulsar a tota la població musulmana dels Estats Units. Jo no sóc masclista, però no crec que és intolerable que un candidat a la presidència agredeixi sexualment a una dona i es renti les mans com si no hagués passat res.

No cal anar a l’altre costat de l’oceà per veure un exemple de societat dels ismes, és més, el passat dilluns 23 de gener vam poder veure un tastet al ple del nostre municipi. Societat Civil Catalana va afirmar amb un comportament bastant millorable al Ple municipal que ells no eren feixistes, de cap de les maneres! Llavors, com poden explicar que membres de la seva organització hagin estat relacionats amb actes de la Fundación Francisco Franco o de l’Alianza Popular? Ells que diuen que no són feixistes, no pas antifeixistes perquè sembla ser una paraula carregada pel dimoni, per a ells no és una línia vermella que persones d’ideologia neonazi es concentrin al voltant de les seves paradetes informatives?

Que no ens prenguin el pèl, els “amiguets de” i la complicitat són armes de doble fil. Lluitem per aconseguir una societat inclusiva, on el feixisme, el racisme, el masclisme i la lgtbfòbia quedin a la brossa de la història.

Ainhoa Miró, estudiant d'Educació Primària i membre de les JERC

Notícies relacionades