Publicitat

Fam d’imparcialitat

El passat cap de setmana es va dur a terme la primera edició del Sant Cugat Ve de Gust. Tot i que la previsió meteorològica no estava de la seva part, el resultat d’aquesta fira gastronòmica ha sigut un èxit. Ha estat tan aclamat que fins i tot la regidora de comerç Mayte Pérez ha afirmat que s’estava pensant organitzar una altra edició d’aquesta fira.

Donat que enceto aquest article parlant de menjar, aquestes línies m’han despertat la gana. Tinc molta gana. No, estic afamada.

No us penseu que en els meus articles només critico a qualsevol cosa que m’envolta, aquesta no és la meva intenció. De fet, m’agrada veure com els santcugatencs i les santcugatenques passen temps a la seva ciutat en comptes d’anar-se’n fora. M’encanta veure el poble viu. Però no puc parar de pensar que aquí hi ha gat amagat. No sabeu a què em refereixo? No patiu, que m’intentaré explicar.

No trobeu estrany que esdeveniments com el Sant Cugat Ve de Gust inundin els nostres carrers? Com aquest n’hem tingut altres com la Nit Blanca, la Ruta de Tapes o la Fira del Vermut. Esdeveniments que tenen un model que segueix el mateix patró: entorns familiars i poc crítics que es duen a terme al matí.

Ostres tu, sembla que el govern tingui una fam parcial a l’hora de decidir què i qui té permís per fer actes a la via pública. Em dóna la sensació que els joves o les persones amb una idea d’oci alternatiu no tenim cabuda en els carrers i les places de Sant Cugat.

Quan es tracta d’esdeveniments com la festa dels 30 anys de l’esplai Pica-Roca, actuacions de Diables de Sant Cugat i de l’Esbart, o la festa dels 25 anys de Bastoners de Sant Cugat, la regulació de l’espai públic, especialment nocturn, es converteix en una espiral de batalles d’horaris.

Existeix una arbitrarietat per part del govern a l’hora de decidir qui ocupa els espais del nostre poble? És que a cas els joves no formem part de Sant Cugat també? Per què s’ha de modelar totes les activitats i esdeveniments a l’horari family friendly?

Vull un Sant Cugat viu i actiu? Evidentment! Vull que això sigui possible a costa de l’ofegament d’alternatives d’oci nocturn? No.

Ainhoa Miró, estudiant d'Educació Primària i militant de les JERC

Notícies relacionades