Espai Món

La Guerra de l’Aigua. El dret a una vida digna

Un negoci que mou 400 mil milions de dòlars a l’any, un terç més del que genera la indústria farmacèutica a nivell global. És il·lustratiu el fet que, com molts afirmen, les guerres futures seran provocades per la mancança d’aigua, justament l’última frontera que a les grans multinacionals els queda envair.

La fantasia com a guió

Quan indaguem sobre la ideologia, com opera, com modifica comportaments (ja sigui a nivell individual o a nivell col·lectiu) és inevitable pensar en aquelles sèries que recentment han tractat en profunditat la ideologia a través de les fantasies.

Bayer-Monsanto

El passat mes de setembre es va oficialitzar la compra de Monsanto per part de la companyia alemanya Bayer per una xifra rècord de 66.000 milions de dòlars. El director executiu de Bayer, Werner Boumann, explicava que la fusió representava un repte “per resoldre un dels majors desafiaments de la societat: alimentar a una població que creix molt ràpidament i fer-ho d’una forma ambientalment sostenible”.

El tumor de la màfia italiana

Itàlia, el país del bon menjar i del bon vi, de l’oli i dels paratges idíl·lics és també un país immers en conflicte. Històricament és un país dividit entre el nord i el sud, entre l’Est i l’Oest i entre desenes de cultures i llengües diverses. Moltes són les referències que hom pot prendre a l’hora de parlar d’Itàlia: des de la pasta i la pizza a la indústria automobilística i la controvertida escena política.

Subscribe to Espai Món