50 anys sense els "Beatles"

Fotografia: Aula de So

L'any 1970 un dels grups més famosos de la història feia el seu últim concert i, 10 anys més tard, John Lennon moria assassinat. Aquest any 2020 es commemoren els 40 anys de la mort de John Lennon i els 50 des que els Beatles van deixar de fer música. Però des de llavors els seus temes han seguit sonant a les ràdios d'arreu, a les llars de molts de nosaltres i emocionant-nos amb les seves lletres. 

Tot i que la banda només va estar realment activa durant 7 anys, del 1963 al 1970, van aconseguir canviar la música popular per sempre més i es van convertir en el grup que ha venut més àlbums de la història, més que Led Zeppelin i The Rolling Stones plegats.

Quin és el secret de l'èxit?

Els Beatles van saber ressonar amb la societat d'aquell moment, trencant estereotips, jugant amb la música i provant coses noves que, des d’aleshores, s’han seguit imitant. 

Però això no va ser fàcil. Els primers anys de la banda van ser molt durs, treballant durant més de 12 hores diàries en diversos locals nocturns sota tristes condicions i cap auguri d’èxit de futur, en aquell moment. 

El 1962, Ringo Star es va convertir en el bateria oficial del grup, sense l’aprovació del seu productor. Plegats van decidir grabar els seus primers temes propis, de nou, sense l’aprovació del productor, que no confiava en la seva capacitat de compondre. Tot i així, es va grabar Love me do, un tema propi, que es va convertir en el single del primer disc de la banda. 

La història de la banda és turbulenta, un barreja de triomfs, música, controvèrsia, substàncies i un èxit mundial conegut com la Beatlemania que ha deixat marca a la cultura Pop i a la música d’avui dia. 

El nostre gra de sorra

L’Aula de So no volia faltar a aquesta commemoració i en el tradicional concert de final de curs amb tot l’alumnat al Teatre Auditori havia de fer un repàs a la història dels 30 anys de l’escola amb els temes més famosos de The Beatles com a fil musical  sota el títol “Imagina 30 anys més d’Aula de So”.

 

Donat el context actual no serà possible fer aquesta gran actuació però el professorat i l’alumnat ja s’estan movilitzant per a fer un tribut virtual a John Lennon i The Beatles. De moment la Bandaula ens ofereix  el tema Yesterday  en aquest vídeo i aviat hi haurà un tribut de l’escola al complet. 

Notícies relacionades