Aula de so

La música encara té sexe

Com a professora de música i estudiant del Superior de Música he observat que treballo amb moltes alumnes, però que a la universitat som més aviat poques noies i la immensa majoria toquem els mateixos instruments (piano i veu). Vaig voler-ho comprovar i al Taller de Músics, el número de noies graduades no arriba mai ni al 30%. En canvi, a l’Aula de So tenim un 60% d’alumnes de sexe femení i un 40% masculí, és a dir que està força equilibrat i en tot cas fins i tot hi ha més noies que no pas nois.

Deu Nadals amb Mr. Scrooge

Aquest curs, per fi, comença a tenir cert gust de normalitat: les escoles de música podem fer classes presencials, tornen els concerts, la música, les trobades i torna també l’espectacle Un Nadal amb Mr. Scrooge.

Qui canta els seus mals espanta

És ben sabut que la música té molts beneficis, des de l’embaràs fins a la vida adulta. En el cas de la veu és especialment important perquè és un instrument que portem incorporat i que fem sonar de forma intuïtiva, però ja en coneixes tots els beneficis?

Com mantenir la motivació dels infants a l'hora de fer música

Tocar un instrument pot ser dur en alguns moments, sobretot per un infant que encara no està especialment motivat. És important encoratjar sense pressionar massa perquè això se’ns pot girar en contra i en comptes de gaudir de la música pot acabar per refusar-la. A continuació trobaràs cinc idees per a motivar d’una manera positiva i divertida l’estudi musical: 

8 trucs per introduir els nadons al món de la música

Foto: Aula de So

Que el teu nadó s’interessi per la música no hauria de ser difícil, però si no saps com ajudar-lo a explorar i treure’n el major benefici aquí tens alguns consells:

1. Deixa que s’hi sumin:

Quan cantes amb el teu nadó prova a fer petites pauses puntualment per a donar-li la oportunitat d’intentar cantar o imitar allò que fas.

2. Incorpora instruments sempre que puguis:

Pàgines