Assemblea pel clima

No volem més falses promeses

Que el planeta on vivim s’escalfa a causa de la crema de combustibles fòssils és un fet que ja no discuteix ningú de manera racional. Totes les evidències, en bloc, apunten cap a un augment d’una mica més d’1ºC en la superfície del planeta i cap a uns 3ºC a finals de segle, si no fem canvis radicals en la manera com vivim (radicals vol dir des de l’arrel, canvis rotunds, contundents, la fi del capitalisme). Les conseqüències d’aquest escalfament, malgrat que encara molt incertes, s’albiren catastròfiques. I aquesta és només una de les tres grans crisis globals (escalfament global, crisi de biodiversitat i contaminació). Doncs per a fer front a la primera d’aquestes crisis, els governs de tot el món es van reunir fa unes setmanes a Glasgow en el que es va anomenar la COP 26.

Tecnooptimisme o tornar als inicis

Sovint, al parlar de la crisi ecològica i climàtica, acaba sortint a debat el potencial que pot tenir la Tecnologia. Per a algunes persones, la Tecnologia és una mena de panacea que solucionarà, per si sola, tots els problemes del món. Per altres, aquesta és precisament una part central del problema, i la solució per a la crisi és justament abandonar la societat tecnològica per retornar a formes de vida més rurals i més naturals.

Bosc Sí i Escola també

Al darrer Ple municipal es va aprovar el projecte arquitectònic de la nova escola de la Mirada, al mig del bosc de Volpelleres. L’any 2017 el Ple de l’Ajuntament de Sant Cugat va aprovar per unanimitat una moció on es comprometia a protegir el Bosc de Volpelleres. Moció que es veu ara, quatre anys més tard, ignorada. Davant de la persistència de l’Ajuntament en destruir aquest espai natural, la societat es veu obligada a reivindicar de manera pacífica i visible, la preservació del territori i els espais de biodiversitat natural existents al municipi.

Què fem amb Collserola?

Quan parlem d'ecologia i més concretament sobre preservació de la biodiversitat, una de les primeres coses que ens ve al cap és la idea de “Parc Natural”, que és aquell espai "protegit" que gaudeix d'una regulació especial i unes normatives que impedeixen fer-hi segons quines activitats, amb l'objectiu que tot allò que té una rellevància ecològica quedi "inalterat". Si parlem de Sant Cugat, ràpidament pensem en el Parc Natural de Collserola, una gran extensió de bosc en un lloc tan alterat per l'activitat humana com és l'àrea metropolitana de Barcelona.

La lluita per la defensa del territori no s'atura

L’especulació urbanística ja ve de lluny, fa anys que bancs, grans empreses i grans tenidors es dediquen a especular amb l’habitatge posant-ne els lloguers pels núvols, fent mobbing a les llogateres que no es poden permetre pagar lloguers abusius i construint polígons industrials, grans plataformes comercials o edificis de luxe en espais protegits o no urbanitzables.

Puc Poc Pac

Un dels motius principals de l'existència de l'Assemblea pel Clima de Sant Cugat és precisament proposar, supervisar, i acompanyar l'acció climàtica de les institucions. 

La mirada

L'emplaçament de l'escola La Mirada constitueix avui en dia un dels debats més candents de la ciutat. Es tracta, però, d'un conflicte que ve de lluny.

Camp de Golf de Can Sant Joan

El passat mes d'octubre Incasol (empresa pública depenent del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya) va presentar el projecte d'un nou camp de golf on es va emplaçar, fins al 2018, el camp de Golf de Can Sant Joan.

Pàgines