Contractes per enllestir la pavimentació del carrer Vallvidrera i la plaça Miquel Olivella de La Floresta

Foto: Projecte del carrer Vallvidrera

L’Ajuntament ha tret a concurs públic les obres de pavimentació d’un dels trams d’un dels carrers que van quedar sense actuació en el marc de la primera fase del Pla de Millora de La Floresta, el carrer Vallvidrera entre l’avinguda del Montseny i el passatge Fumet, així com la pavimentació de la plaça Miquel Olivella –l’antiga Pere Planes–, que suposa una readaptació de l’espai.

La primera ja ha estat adjudicada per 79.205,29 euros (amb IVA), 29.697,75 per sota del pressupost de licitació, a l’empresa de Rubí Civil Stone. Ha tret la puntuació màxima a un concurs públic que només recollia com a criteri puntuable l’oferta econòmica. Hi van participar altres nou empreses, entre les quals no hi havia Rogasa, l’encarregada de la pavimentació dels carrers del barri en el marc del Pla de Millora. Amb el contracte formalitzat el 21 de setembre, les obres es desenvoluparan durant els propers mesos.

El projecte del carrer Vallvidrera no preveu canvis respecte a la lògica constructiva que es va seguir al Pla de Millora, és a dir, manté la plataforma única amb una franja central d’asfalt d’uns tres metres i franges laterals de formigó enganxades a les façanes. Es manté la lògica de prioritat invertida. Les aigües pluvials es recolliran amb un sistema de tubcuneta que anirà a parar a la cruïlla entre el carrer Vallvidrera i el passatge Fumet, on ja hi ha una estructura consolidada per captar les aigües.

Pel que fa a la pavimentació de la plaça Miquel Olivella, encara no s’ha adjudicat sinó que s’ha anunciat la licitació amb un pressupost de 501.519,89 euros (amb IVA). En aquest cas, un 60% de la puntuació depèn de l’oferta econòmica mentre el 40% restant depèn de l’anàlisi i coneixement del projecte i la planificació i programació de l’obra.

En aquest cas, la plaça també tindrà plataforma única amb ús preferent per als vianants i facilitant l’estada. Hi haurà font i mobiliari urbà que s’acompanyaran de nou arbrat. Aprofitant el desnivell entre l’avinguda Pere Planas i el carrer Joan Planas, es farà un mirador. Són 2.314,75 metres quadrats que ara es distribueixen en un 85,2% per al trànsit i un 14,8% per a vianants que passarà a tenir un 39,7% de la superfície destinada al trànsit, un 36,1% per a vianants i un 21,2% com a zona d’esbarjo. Això suposa aplicar a tota la zona la velocitat reduïda de 20 quilòmetres per hora.

Notícies relacionades