440.000€ en nous arbres durant dos anys

Foto: Tino Rubio

L'Ajuntament ha tancat un contracte amb l'empresa gironina Casa Paraire per a la plantació i replantació d'arbres a la via pública durant els propers dos anys. L'adjudicació s'ha fet mitjançant un concurs públic en què han participat altres dues empreses. La guanyadora ha estat la millor puntuada a partir d'unes clàusules administratives que donaven especial importància (60 dels 100 punts totals) a l'oferta econòmica.

Una de les empreses oferia preus molt més baixos que la contractada però s'ha quedat per darrere pel que fa a les puntuacions de qualitat dels exemplars. Finalment, el consistori invertirà 440.946'13€ (amb IVA) en el nou arbrat. És una contractació de l'àmbit de parcs i jardins de Qualitat Urbana que depèn de la tinent d'alcalde de Presidència i Serveis Urbans, Cristina Paraira.

El concurs públic fa una previsió a dos anys vista del nombre d'exemplars que necessitarà Sant Cugat, entre 585 i 1.075. L'arbre més demandat (entre 200 i 350 exemplars) és el lledoner. Aquesta és, avui dia, la segona espècie més present a la ciutat, un 13'32% de l'arbrat del municipi. El més habitual és el plàtan (18'87%) que és, alhora, el segon en el concurs (entre 80 i 120 exemplars). El tercer arbre amb més demanda en el contracte és l'auró argentat (70-90 exemplars) que, alhora, és també la tercera espècie amb més presència a la ciutat (5'03%).

En total, Casa Paraire aportarà fins a 19 espècies diferents entre les quals hi ha mèlia, pollancre ver, freixe i noguera negra. A Sant Cugat s'hi comptabilitzen 45 espècies diferents tot i que el plàtan, el lledoner i l'auró argentat amb la morera blanca, el cirerer del Japó, l'alzina i l'auró negre representen el 50% dels arbres de la ciutat. De les set espècies amb més presència només quatre són pròpies del clima mediterrani –comptant el plàtan tot i que es considera un híbrid–. L'auró argentat és autòcton d'Estats Units i Canadà, la morera blanca de Xina i el cirerer del Japó de Japó, Corea i Xina.

Notícies relacionades